Știri: Filme şi seriale de toate genurile la Televiziunea Română în primul weekend al anului (8–10 ianuarie 2021)

423
Imagine din filmul „Hotel Imperial”. Sursa foto: TVR
Imagine din filmul „Hotel Imperial”. Sursa foto: TVR

logo rubrica imago leviathan.roVineri, 8 ianuarie, de la 21.10, la TVR 1, se difuzează filmul franţuzesc Taxi 3 care ne va purta din Marsilia până pe crestele Alpilor într-o călătorie cu adrenalină, mult umor şi situaţii incredibile. Şi nu întâmplător, această savuroasă comedie debutează cu o scenă în care ne amuzăm copios cu reacţiile durului de la Hollywood, Sylvester Stallone, într-o cursă halucinantă cu taxiul-rachetă (http://tvr1.tvr.ro/taxi-3-aventuri-la-super-viteza_30521.html).

Tot vineri, trei seriale îndrăgite: Glasul inimii (de la 16.00 pe TVR 2), Furtună la Palat (de la ora 17.10 pe TVR 1) şi Bibliotecarii: misterul din spatele cărţilor (de la ora 18.30 pe TVR1).

Sâmbătă, 9 ianuarie, de la ora 20.10, la TVR 2 este programat filmul  Sissi: destinul unei împărătese, ultima parte a trilogiei în care Romy Schneider o interpretează pe tânăra împărăteasă a Austriei, în regia lui Ernst Marischka (http://tvr2.tvr.ro/sissi-ultima-parte-a-trilogiei_30511.html).

Iar dacă e sâmbătă, 9 ianuarie, la TVR 1 este seara de blockbuster românesc, aşa că de la ora 21.10, continuă seria filmelor poliţiste semnate de Sergiu Nicolaescu cu Revanşa. Un film în care urmărim destinul principalelor personaje din Un comisar acuză, în primele zile ale anului 1941 (http://tvr1.tvr.ro/revansa-la-tvr1-video_30515.html).

Încheiem ziua de 9 ianuarie pe TVR 2 urmărind, de la ora 22.00, un nou episod al serialului Hotel Imperial, o producţie italiană din 2015 în regia lui Luca Ribuoli. Este o poveste de dragoste cu multe piedici în calea ei – ce se desfăşoară  în lumea fără griji a turiștilor unui hotel grandios şi luxos din Alpi. Numai că la Hotel Imperial, splendoarea ascunde o latură întunecată a protagoniștilor guvernați de pasiuni, însetați de putere și bogăție, care nu  ezită să devină ucigaşi. (http://www.tvr.ro/hotel-imperial-la-tvr-2_30382.html#view).

Duminică, 10 ianuarie, TVR 2 a programat la Duminica filmului românesc: Puterea și adevărul în regia lui Manole Marcus. Cele două părți ale filmului politic, cu Mircea Albulescu, Ion Besoiu, Amza Pellea şi Octavian Cotescu în rolurile principale – pot fi urmărite la ora 13.10, respectiv 20.10. (http://tvr2.tvr.ro/duminica-filmului-romanesc-puterea-i-adevarul-in-regia-lui-manole-marcus_29906.html).

Încheiem prima săptămână a acestui an cu o adevărată bijuterie cinematografică pe care TVR 2 ne-o propune la Filmul de Artă, duminică, 10 ianuarie, ora 22.10. Este vorba despre filmul În adânca mare albastră, în regia lui Terrence Davies, cu Rachel Weisz în rolul principal. Este o poveste de dragoste (apreciată şi multipremiată de criticii de film) ce se desfăşoară în Londra de după cel de-al Doilea Război Mondial (http://tvr2.tvr.ro/rachel-weisz-pe-urmele-lui-vivien-leigh-la-filmul-de-arta_30522.html).

Comunicat al TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.