Știri: Filmul românesc ”Monștri” în regia lui Marius Olteanu, la cinematecile din Tel Aviv, Haifa și Holon (9, 15, 26 iunie 2019)

105
monsters-movie-photo-from-press-release

logo rubrica imago leviathan.roOrganizatorii israelieni au selectat în competiția oficială a Festivalul Internaţional de Film LGBT filmul românesc ”Monștri” (2019, regia: Marius Olteanu), prezentat în premieră în Israel. Pelicula va beneficia de două proiecții la Cinemateca din Tel Aviv, în datele de 9 și 15 iunie 2019, cu sprijinul ICR Tel Aviv.

Proiecții suplimentare ale filmului românesc vor avea loc în data de 26 iunie 2019, ora 20.30, la cinematecile din Haifa și Holon. 

”Monștri” (2019, 116 minute, subtitrare în limbile engleză și ebraică)

Duminică, 9 iunie, ora 20.00, Cinemateca din Tel Aviv

Sâmbătă, 15 iunie, ora 12.00, Cinemateca din Tel Aviv

Bilete: 03-6060800 ext. 9 sau online http://tlvfest.com/tlv/he/2019/05/11/monsters/

Regia și scenariul: Marius Olteanu. Distribuție: Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr.

Sinopsis: ”Monștri” prezintă o zi din viaţa a doi tineri căsătoriţi, pe care familia, societatea, prietenii par că îi iubesc împreună, dar şi că îi judecă şi resping atunci când sunt pe cont propriu. Din cauza nevoilor, credinţelor, opţiunilor lor de viaţă, a monştrilor lor interiori. Vine ziua ca ei să decidă, dacă renunțarea este cea mai mare dovadă a iubirii.

Producţia, singurul film românesc participant anul acesta la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin – Berlinale, a fost laureată cu Premiul publicului din partea juriului cititorilor publicaţiei germane ”Tagesspiegel” – unul dintre cele şase jurii independente care acordă anual premii la Festivalul de la Berlin. Filmul reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului Marius Olteanu.

TLV Fest – Festivalul Internaţional de Film LGBT are loc în perioada 5 – 15 iunie 2019 la Cinemateca din Tel Aviv.

TLVFest – Festivalul Internaţional de Film LGBT este unicul festival de film de acest gen din Israel. În fiecare an, festivalul atrage tot mai mult public, iar tot mai mulţi jurnalişti, specialişti în cinematografie şi regizori îşi exprimă dorinţa de a participa la festival. De-a lungul timpului, festivalul s-a bucurat de prezența unor importante personalități și activiști pentru drepturile comunității LGBT, precum Alan Cumming, Lea DeLaria, Bruce La Bruce, Wieland Speck (curator al Berlinale Panorama), Jay Brannan (Shortbus), Jamie Babbit, Angela Robinson (D.E.B.S.), Joey Arias, Cheryl Dunye (The Watermelon Woman), Mark Christopher (Studio 54), Alanté Kavaïté (The Summer of Sangaile), Daniel Ribeiro (The Way He Looks). Pe parcursul anului, TLV Fest organizează evenimente conexe precum TLVFest Movie Club, proiecții de filme tematice care au loc lunar la Cinemateca din Tel Aviv, și ateliere sau conferințe pe tema drepturilor comunității LGBT, în vederea combaterii discriminării de orice gen și a promovării toleranței în societate.

TLVFest – Festivalul Internaţional de Film LGBT este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii și Sportului din Israel, Cinematecii din Tel Aviv și Centrului LGBTQ.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.