Știri: Gala Extraordinară „Libera Musica”, primul eveniment pilot cu public în Sala Mare de spectacole a Operei Naționale București (14 mai 2021)

27
Afis Gala Extraordinara „Libera Musica” - 14 mai ONB

logo rubrica musica leviathan.roLa inițiativa Ministerului Culturii, Opera Națională București prezintă vineri, 14 mai, începând cu ora 19.00 Gala Extraordinară „Libera Musica”, primul eveniment cultural ce se înscrie în cadrul unui program pilot privind reluarea spectacolelor în săli în condiții cât mai relaxate, adresat doar persoanelor vaccinate cu ambele doze împotriva COVID-19. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare, maestru de cor Daniel Jinga, iar amfitrionul evenimentului va fi actorul Mircea Rusu, Director Artistic al Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București. Cu participarea Corului și Orchestrei Operei Naționale București.

Gala Extraordinară „Libera Musica” este un eveniment special dedicat întâlnirii mult așteptate dintre artiștii primei scene lirice a țării și publicul iubitor de operă. Din programul serii fac parte: cavatina „Largo al factotum” din opera Bărbierul din Sevilla de Rossini, în interpretarea lui Iordache Basalic; cavatina „Una voce poco fa” din opera Bărbierul din Sevilla de Rossini, în interpretarea Mihaelei Ișpan; aria „O Carlo, ascolta” din opera Don Carlo de Verdi, în interpretarea lui Adrian Mărcan; corul „Veddi le fosche notturne spoglie” din opera Trubadurul de Verdi; aria „Io son l’umile ancella” opera Adriana Lecouvreur de Cilèa, în interpretarea Crinei Zancu; aria „E lucevan le stelle” din opera Tosca de Puccini, în interpretarea lui Alin Stoica; Dansul cavalerilor din baletul Romeo și Julieta de Prokofiev; Te Deum din opera Tosca de Puccini, în interpretarea lui Lucian Petrean; rondo-ul „Le veau d’or” din opera Faust de Gounod, în interpretarea lui Marius Boloș; corul „Va pensiero” din opera Nabucco de Verdi; aria „Tu, che le vanità” din opera Don Carlo de Verdi, în interpretarea Madeleinei Pascu; Intermezzo din opera Cavalleria Rusticana de Mascagni; aria „O don fatale” din opera Don Carlo de Verdi, în interpretarea Oanei Andra; aria „Nessun dorma” din opera Turandot de Puccini, în interpretarea lui Daniel Magdal; „O fortuna” din cantata profană Carmina Burana de Orff.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București. Accesul în sala de spectacole se va realiza cu o oră înainte de a începe reprezentația.

Acest eveniment cultural se înscrie în cadrul unui program pilot privind reluarea spectacolelor în săli în condiții cât mai relaxate.

În această etapă a programului vor avea acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, urmând ca pe viitor, în funcție de evoluția epidemiologică, să se extindă către toți iubitorii de artă.

Participarea la acest spectacol pilot se face doar pentru persoanele vaccinate cu ambele doze (ciclu complet de imunizare cu unul din vaccinurile autorizate și la 10 zile de la rapel). Verificarea se va face la intrare de către angajații instituției de spectacol, pe baza cărții de identitate, prin intermediul platformei STS.

Purtarea măștii nu este obligatorie în timpul spectacolului, dar riscul de a transmite încărcătura virală rămâne prezent.

Sponsor oficial: Enel România

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comercială Română, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România,
Romantic FM, Radio Seven, Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul
Metropolis, News București, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro

Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.