„Top 100 Români de Pretutindeni” este o inițiativă specială care urmărește promovarea românilor, cu rezultate profesionale remarcabile, care îi pot inspira pe alți români de acasă sau pe cei care trăiesc peste hotare. Mii de români de pretutindeni sfințesc locul în care trăiesc și muncesc, oameni apreciați în țările de adopție și ne dorim să identificăm și să premiem încă 100 dintre ei la Gala Top 100, în cadrul Summit RePatriot. Români care au excelat cu adevărat în 10 domenii cheie și care își doresc să se implice în dezvoltarea economică, culturală și socială a României. În perioada 3–6 octombrie 2024, la București și Predeal se desfășoară lucrările Summit RePatriot, cu tema „Top 100 Români de Pretutindeni”.
Manifestarea a început la Palatul Parlamentului – Galeriile Madrigal (intrarea B3, din Calea 13 Septembrie 1-2) cu vizitarea expoziției de fotografie și prezentarea albumului Apuseni, țara de piatră, o simfonie de culori, ce înmănunchează fotografii cu chipuri mai vechi și mai noi ale Țării Moților, realizate de artiști fotografi din programul Romania Student Tour, premianți ai generosului proiect Fotogeografica al Casei de Cultură a Studenților din București. La ora 14.00, după intonarea Imnului României, au urmat discursurile reprezentanților Președinției, Parlamentului, Primului-ministru și Primăriei Generale. Apoi, între orele 14.30–16.30, a avut loc Gala Repatriot Top 100 Români de Pretutindeni, ediția a VII-a, cu un mesaj simbolic: Descoperim comoara neprețuită a României din afara granițelor.

La categoria Artă, printre cei nominalizați care au primit trofeul „100 Români de Pretutindeni” s-a aflat și Rudolf Eduard Roth (Rudy Roth, Palma de Mallorca), dr. în Științe Politice și Relații Internaționale, cercetător, economist, poet, grafician, ziarist, directorul fondator al publicațiilor „Leviathan”.
Între orele 17.00–18.00, sub sigla Încurajăm excelența și performanța organizațiilor din România s-a desfășurat Gala Romania Performance Excellence Program (în parteneriat cu FNTM). Cu prezența extraordinară a Amb. Adrian Zuckerman (ret) și a lui Steven Hoisington.

Vineri, 4 și sâmbătă, 5 octombrie 2024, la Predeal vor avea loc discuții axate pe legătura mai strânsă dintre românii de pretutindeni și România, despre încredere între românii de pretutindeni (Repatriot Strategic), apoi o sesiune complexă despre o Românie mai performantă, despre inteligență artificială, transformare digitală, suveranitatea datelor și alte oportunități care se pot fructifica împreună, cei de aici și cei de departe, pentru o Românie mai bună care presupune lucrul în echipe. Această manifestare se va încheia duminică, 6 octombrie 2024, cu o expediție și pomenire la Osuarul și Monumentul de la Cabana Diham Militar – închinate eroilor care, în Primul Război Mondial, au apărat, cu preţul vieţii, pasul Predeal.
Moderator general al evenimentului: Marius Bostan.