Știri: Gala Șuetelor Culturale la Facultatea de Drept (13 decembrie 2018, București)

266
gala suetelor culturale facultatea de drept

Facultatea de Drept, Universitatea din București, Asociaţia Studenţilor în Drept (ASD) și Editura Hamangiu vă invită la ”Gala Șuetelor Culturale” la Facultatea de Drept, joi, 13 decembrie 2018, ora 19.00, în Aula Magna.

În cadrul evenimentului va fi lansat volumul ”Șuete culturale la Facultatea de Drept”, care cuprinde transcrierea unei părți a prelegerilor susținute în perioada 2013 – 2017, publicat la Editura Hamangiu în anul 2018. Cu această ocazie, autorii prezenți vor participa la o dezbatere cu tema ”De ce avem nevoie de Șuete?”.

Cuprinsul volumului: Theodor Paleologu”Mai avem nevoie de retorică?”; Valeriu Stoica”Despre patrie și patriotism”; Călin-Andrei Zamfirescu”Cum să devii avocat?”; Andrei Pleșu și Părintele Iustin Marchiș”Dreptate și iubire”; Părintele Daniel Benga ”Incarnatus est de Spiritu Sancto ex Maria Virgine. Veșnicie și temporalitate în colindele românești. Interpretarea teologică a unor colinde interpretate de corul studenților teologi”; Virgil Nemoianu în dialog cu Valeriu Stoica”De la anii de ucenicie la Trilogia romantismului”; Vintilă Mihăilescu”Porcul. Opera în trei acte: cosmogonia, economia și epistemologia”; Georgeta Filitti”Condiția femeii în secolul XIX până la primul război mondial”; Florentin Țuca”Dreptul în lumea contemporană și provocările la adresa lui”; Nicolae Volonciu”Desaga cu povești”; Alex Stoenescu”Drept istoric vs. drept postmodern”; Mihail Neamțu”Dragostea în epoca Smartphone”; Tiberiu Soare”Mai sus, și puțin într-o parte – lumea văzută de pe scenă”Mircea Dumitru”Bun rămas, Nozick! Îndreptățiri vs. dreptate distributivă; cât de moral este statul minimal?”; Andrea Chiș  ”Posibile dileme etice ale judecătorului – câteva repere practice”.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.