Știri: ”Gânduri de acasă”, expoziţie de artă naivă (18 ianuarie 2019, Brăila)

223
ganduri de acasa expo ruxandra ciuperca ruxy
Lucrare de Ruxandra Ciupercă-Ruxy

Vineri, 18 ianuarie 2019, ora 17.00, la Secția de Etnografie a Muzeului Brăilei ”Carol I”, iubitorii de frumos sunt invitaţi la vernisajul expoziţiei de artă naivă ”Gânduri de acasă” a pictoriţei  Ruxandra Ciupercă – Ruxy.

Născută la 16 ianuarie 1951 la Brăila, artista a debutat în arta naivă în anul 2017 şi este membră a Uniunii de Creaţie Artistică din România, Sucursala Brăila.

A participat la expoziţii de grup în Piteşti, Bacău, Iaşi, Botoşani, Brăila, iar lucrările se găsesc în colecţii particulare din ţară şi străinătate, în revistele de cultură, albume, cataloage şi plianturi.

”Regăsim în pictura naivă o mare varietate a temelor abordate, precum: cotidianul, alegoria scenelor din viaţa de zi cu zi, care lărgesc orizontul vast al artei naive.

Case ţărăneşti, oameni, câmpuri, livezi, muncile din mediul rural, toate acestea beneficiază de dragostea ei sinceră, iar prin stilul, sensibilitatea şi subiectele sarcastice cu iz de umor, o amplasează ca un artist universal contemporan”, subliniază Dumitru Ştefănescu- Ştef, preşedintele UCA Brăila.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.