Știri: ”Ghid de supraviețuire”, a doua premieră din Proiectul ”#SafeSpoTT” la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț (7,  8 decembrie 2019)

84
teatrul tineretului ghid de supravietuire

Teatrul Tineretului din Piatra Neamț anunță premiera spectacolului Ghid de supraviețuire de Alexandra Bandac, regia: Cristi Avram. Războiul perpetuu dintre elevii tocilari și cei ”populari” – acum într-o poveste cu final neașteptat. Despre prietenie, iresponsabilitate și maturitate. Despre mine și despre tine, despre ea și despre el, la 20 de ani de la terminarea liceului. ”Ne-am propus un spectacol despre devenire, centrat pe ideea că experiențele din perioada liceului afectează adulții de mai târziu. Fenomenul de bullying, despre care se discută în mod susținut astăzi, este o practică ostilă frecventă ce lasă amprente în dezvoltarea mentală a adolescenților. Conflictul din trecut revine în prezent, căutând un deznodământ pentru a se cicatriza o rană încă nevindecată.” Cristi Avram, regizor.

Reprezentațiile vor avea loc sâmbătă, 7 decembrie, ora 19.00 și duminică 8 decembrie 2019, ora 19.00, în Sala Mare, cu publicul pe scenă. La final, spectatorii au ocazia să intre în dialog cu echipa artistică a spectacolului. Reprezentația din data de 8 decembrie este oferită liceelor partenere în Proiectul ”#SafeSpoTT”.

Ghid de supraviețuire este al doilea spectacol produs în cadrul ”#SafeSpoTT”, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Acest proiect promovează un spațiu sigur pentru dezbatere, destinat publicului tânăr, pe tema diversității și toleranței, prin producerea a trei spectacole de teatru educațional, bazate pe texte contemporane selectate în urma unui concurs adresat tinerilor dramaturgi. Textele din cadrul ”#SafeSpoTT” vor fi publicate pe platforma LiterNet la sfârşitul proiectului. Spectacolele sunt realizate de echipe compuse din profesioniști sub 35 de ani (regizor, scenograf, sound/video designer, coregraf), secondate de asistenți voluntari, elevi de liceu. Astfel, aceștia pot urmări toate etapele producerii unui spectacol, de la idee la premieră. Spectacolele vor fi reprezentate sub forma unei stagiuni mobile în trei orașe din județul Neamț (Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț), în ideea dezvoltării unui public participativ.

Ghid de supraviețuire de Alexandra Bandac. Regia: Cristi Avram. Scenografi: Alexandra Budianu. Video design: Andrei Botnaru. Muzică: Adrian Mihai. Distribuția: Elena: Adina Suciu; Teona: Maria Hibovski; Doamna profesoară de desen: Lucreția Mandric; Ally: Loredana Grigoriu; Bobi: Victor Giurescu. Elevi asistenți: Antonia Chiruţă (asistent regie), Rucsandra Sterpu (asistent dramaturgie), Anda-Iuliana Achiriloaiei (asistent scenografie), Magdalena Trofin (asistent regie tehnică), Ștefania Popa (asistent producție), Flavius Câmpanu (asistent lumini), Ema Apopei-Dumitru (asistent sunet) și Ana-Maria Butunoi (asistent promovare). 

Recomandare: +12 ani.

Partenerii Teatrului Tineretului pentru ”#SafeSpoTT” sunt: Asociația LiterNet, Asociația Estetica, Asociația T.E.T. Alexandria, Teatrul „Luceafărul” Iași, Casa Culturii “Ion Creangă” Târgu Neamț, Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț, Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț, Liceul de Artă ”Victor Brauner” din Piatra Neamț, Colegiul Național ”Roman Vodă” din Roman și Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Târgu Neamț.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Comunicat al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.