Știri: Festivalul Național de Umor de la Urziceni (6 – 8 decembrie 2019)

178
festival national umor urziceni

Vineri, 6 decembrie 2019, începând cu ora 17.00, va lua startul Festivalul Național de Umor de la Urziceni (cunoscut și sub numele de ”Revelionul caricaturiștilor”), care va încheia duminică 8 decembrie.

La concursul internațional de caricatură ”13th Cartoon contest Urziceni 2019” au participat 450 concurenți și au fost primite 2123 de lucrări din 65 de țări de pe tot mapamondul. Cele mai multe lucrări au fost primite din Iran, Rusia și Turcia. Juriul a selectat cele mai valoroase 600 de lucrări, din care 350-400 vor fi expuse în foaierul Casei de Cultură Urziceni. Premiile mari au fost câștigate de caricaturiști din China, Italia si Ucraina. Au mai fost răsplătiți cu premii speciale artiști din Romania, Iran, Peru, Ucraina, Austria, Cehia, Israel, Serbia. Pe lângă expoziția internațională realizată cu lucrările primite în concurs, Casa de Cultură vă invită și la vernisajul unei expoziții de caricatură, prezentată de Andy Ceaușu din Israel.

La concursul național de epigramă au participat 32 de concurenți din țară și Moldova, podiumul fiind ocupat de Gheorghe Balici (Chișinău), Florin Rotaru (Buzău) și Ionuț Daniel Tuca (Constanța).

Pentru vizionarea spectacolelor realizate cu ocazia Festivalului de umor de la Urziceni nu se percep taxe, intrarea fiind liberă. Sunteți așteptați să gustați umor de calitate.

1 COMENTARIU

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.