Știri: ”If Not Now/Dacă nu acum”, poeme de Jeremy Page

717
jeremy page if not now lidia vianu

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român și Ambasada Irlandei, anunță publicarea volumului de poeme If Not Now/Dacă nu acum de Jeremy Page. Texte paralele în limba engleză și limba română. Lidia Vianu Translates.

Acest volum de poeme de Jeremy Page publicat în limbile engleză și română face parte din seria Lidia Vianu Translates. Volumele acestei serii apar atât online, la Contemporary Literature Press, cât și pe hârtie, la Editura Integral. Seria va consta din scriitori englezi traduși în limba română și scriitori români traduși în limba engleză. Toate aceste volume vor fi publicate sub formă de texte paralele.

Jeremy Page s–a născut în 1958 și a crescut pe coasta Kent, de unde se vede bine Franța. A călătorit mult și a locuit mulți ani la Londra înainte să se mute în orașul de importanță istorică Lewes din South Downs. A publicat patru volume de poezie. A publicat traduceri din Catullus, Leopardi, Rimbaud și Boris Vian și a scris două piese de teatru: Loving Psyche (jucată la Brema în 2010) și Verrall of the White Hart (jucată la Lewes în 2014). A mai publicat nuvele. Este Senior Teaching Fellow la Universitatea din Sussex, editor al The Frogmore Papers din 1983, și co–editor al revistei online de poezie morphrog.

Câțiva dintre poeții englezi traduși au lucrat cu masteranzii Lidiei Vianu la traducerea Antologiei de poezie contemporană româneascăhttp://editura.mttlc.ro/contemporary-romanian-poetry.html. Această colaborare a devenit în timp un mecanism de traducere eficient. Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan a devenit un brand în traducerea literaturii din și în limba engleză.
Anul trecut, MTTLC a împlinit zece ani de activitate. În semn de recunoaștere, instituțiile care îl sprijină au ajutat–o pe Lidia Vianu, directoarea programului, să organizeze un prim Masterclass de traducere literară, la care au fost invitați șase poeți englezi să lucreze cu masteranzii MTTLC la traducerea poeziei românești în limba engleză. A doua ediție a acelei întâlniri se va desfășura anul acesta între 8–14 mai 2017, și se va ocupa de traducerea prozei.

Lidia Vianu Translates. Jeremy Page: If Not Now. Dacă nu acum, s-a lansat oficial miercuri 15 martie 2017. Volumul poate fi consultat și descărcat  la adresa de internet: 

http://editura.mttlc.ro/lidia-vianu-jeremy-page.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website–ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați–vă Editurii,  lidia.vianu@mttlc.ro.

Arhiva rubricii Poesis

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.