Știri: In memorian Stefan Szönyi (12 iunie 2017, Paris)

765
Stefan Szoni album expozitie

Luni, 12 iunie 2017, ora 19.30, la Salonul auriu din Palatul Béhague, reședinţa Ambasadorului României în Franţa (123 rue Saint-Dominique, 75007 Paris) va avea loc lansarea monografiei ”Stefan Szönyi (1913–1967)”, la 50 de ani de la dispariţia acestui remarcabil artist și profesor de pictură. Intrare liberă cu rezervare obligatorie la: doinamarian@institut-roumain.org sau la tel. 01 47 05 15 31.

Participanţi: Adrian Cioroianu, istoric, ambasador, delegat permanent al României pe lângă UNESCO; Gabriel Badea-Păun, istoric, istoric de artă; Ruxandra Dreptu, istoric de artă; Anca Szönyi Thomas, fiica artistului și iniţiatoarea proiectului.

Cu această ocazie vor fi expuse trei pânze din prima perioadă a artistului. Prezentarea va fi însoţită de un moment muzical susţinut de Cvartetul TALEA. Eveniment organizat cu sprijinul Ambasadei României în Franţa și al Delegaţiei permanente a României pe lângă UNESCO.

”Ideea acestui album s-a născut din dorința de a readuce în plină lumină opera tatălui meu, pictorul Stefan Szönyi, personalitate artistică de anvergură, care a fost uitat mulți ani…” – Anca Szönyi Thomas.

”Să scriu despre Ştefan Szönyi este, în cel mai profund sens, o provocare. Opera lui este ca o oglindă cu două faţete. În ambele se reflectă perioade din viaţa sa: prima este cea a tinereţii, a studiilor, a prieteniilor durabile, a entuziasmului revoluţionar şi a unei creaţii puse sub semnul expresionismului magic, a doua este cea a stabilizării, a aşezării într-un tipar ales cu luciditate, al artei cu tendinţă, al realismului, punându-se în slujba omului şi a idealurilor socio-politice ale epocii.” – Ruxandra Dreptu.

Din motive de securitate, accesul se face doar cu condiţia confirmării și a prezentării, la intrare, a unui act de identitate. Parking: rue Saint-Dominique, av. Rapp, bd. de la Tour-Maubourg. Metro École Militaire, RER Pont de l’Alma.

Arhiva Picturae

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.