Știri: „În siguranță”, premieră la Teatrul Dramaturgilor Români din București (22 ianuarie 2021, online)

14
antonia boantă

Proiectul „Conectați la cultură. O stagiune online” continuă vineri, 22 ianuarie 2021, ora 20.00, cu spectacolul În siguranță de Mara Grasu, în interpretarea actriței Antonia Boantă.

Vă invităm să descoperiți o monodramă cu numeroase calități, premiată în cadrul concursului de creație teatrală și literară „Distanța” (desfășurat în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană București și Muzeul național al Lteraturii Române din București, în perioada mai–iunie 2020). La o vârstă foarte timpurie, Mara Grasu, studentă a Facultății de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, arată o siguranță a replicii remarcabilă. Acțiunea ingenioasă și forma originală a unui epistolar cu o singură direcție îi asigură tinerei un debut de succes în dramaturgie.

O veți cunoaște astfel pe Margot, o tânără asistentă medicală din timpul Primului Război Mondial, prin prisma scrisorilor pe care aceasta le trimite iubitului plecat pe front. Între prima și ultima secvență trec peste patru ani – conflagrația se încheie, iar Margot se schimbă treptat. Ea nu duce dorul libertății pentru că, așa cum spune autoarea, „nu a gustat-o niciodată”.

În siguranță propune o partitură cu o evoluție interesantă pentru actrița Antonia Boantă. Absolventă a Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion (clasa prof. Adriana Trandafir și conf. univ. dr. Diana Mihăiță), tânăra a debutat pe scena Teatrului de Comedie, în spectacolul Mult zgomot pentru nimic, regia Andrei Șerban.

Așadar, în siguranță, din confortul casei dumneavoastră, vă invităm să urmăriți cel de-al treilea spectacol bazat pe una dintre monodramele câștigătoare. Materialul va fi disponibil gratuit, pe pagina YouTube a Teatrului Dramaturgilor Români din București.

Comunicat al Teatrului Dramaturgilor Români din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.