Știri: „Infernul”, muzică live de Edison Studio (Italia), marți 27 iulie 2021, ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților din București

14
Cine-concert-Inferno-by-Edison-Studio-Italia-TIFF-2021 (1)

logo rubrica imago leviathan.roMoștenirea lăsată literaturii universale de Dante Alighieri este celebrată, la 700 de ani de la dispariția scriitorului și filozofului, printr-un ciné-concert marca Edison Studio. Artiștii îi dedică acestuia un proiect muzical inedit, care va acompania live proiecția Infernul (Inferno, 1911), primul lungmetraj italian din istorie, prezentat la TIFF într-o variantă restaurată digital. O bijuterie a cinema-ului mut, filmul regizat de Francesco Bertolini, Adolfo Padovan și Giuseppe De Liguoro primește o coloană sonoră care îi va proiecta pe spectatori într-o dimensiune onirică, grație unui „scurtcircuit” continuu între vocile reinventate, peisajele acustice suprarealiste și sunetele ambientale care împing limitele convenționale ale cinematografiei.

Filmul este realizat după prima parte a trilogiei Divina Comedie de Dante Alighieri. Este călătoria lui Dante prin cele nouă cercuri ale infernului. Pe acest drum presărat de primejdii, el este ghidat de idolul său, poetul roman Virgiliu.

Prezentat de MOL România. Evenimentul va avea loc cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță necesare în contextul actual.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.