Știri: Înscrieri la Salonul BD – Povești din București în Benzi Desenate, ediția a VI-a, 2019

41
salon bd muzeul mun bucuresti

Muzeul Municipiului București invită autorii de bandă desenată, inclusiv elevii și studenții pasionați, să participe cu pagini BD care conțin imagini, personaje, întâmplări din Capitală la Salonul BD – Povești din București în Benzi Desenate, ediția a VI-a, care se va desfășura în perioada 1 august – 30 septembrie 2019.

Pentru elevi și studenți, la fel ca în fiecare an, este lansat un concurs. Tema acestei ediții: ”Anii premergători evenimentelor din 1989”. Subiectele abordate pot fi legate de întâmplări reale, imaginare sau fantastice.

Paginile/planșele de bandă desenată (și cele din concurs și cele din afara concursului) vor fi în format A3 și pot fi trimise după cum urmează:

în format tif sau jpg la rezoluție 300 dpi, CMYK, pe adresa relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro (în atenția Mădălinei Diaconu).

• original sau print după original, la sediul Muzeului Municipiului București, Palatul Suțu, B-dul, Ion C. Brătianu nr. 2, în atenția biroului Relații cu Publicul – având mențiunea: Salon BD, ”Povești din București în Benzi Desenate 2019”

Data limită de predare: 1 iulie 2019.

Toți expozanții vor primi o diplomă de participare din partea Muzeului Municipiului București. Pe perioada Salonului, autorii sunt invitați să-și lanseze și să-și prezinte publicațiile de bandă desenată cu sau fără povești din București! Vă rugăm să trimiteți perioada în care ați dori să realizați aceste lansări sau prezentări (de reținut: luni muzeul este închis).

Pentru tinerii participanți la concurs vor fi oferite trei premii:

Premiul pentru ”Cea mai bună grafică”

Premiul pentru ”Cea mai bună poveste” 

Marele Premiu  (o tabletă grafică).

Expozițiile dedicate Benzilor Desenate Românești vor continua anul acesta la Palatul Suțu cu seria ”Maeștri ai Benzilor Desenate Românești” în lunile aprilie și octombrie, și ”Benzi Desenate din anii ’70 – ’80” în lunile noiembrie – decembrie, o expoziție ce va marca 30 de ani de la evenimentele din 1989.

Contact: relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro

Organizator: Muzeul Municipiului Bucureşti.

Comunicat al Muzeului Municipiului București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.