Știri: Maria Tănase, Amália Rodrigues, Édith Piaf, o triadă de aur propusă de România la Sărbătoarea Francofoniei de la Lisabona (23 martie 2019)

112
paolo braganca festa da francofonia

logo rubrica musica leviathan.roCa în fiecare an, România este şi în 2019 unul dintre partenerii majori ai Sărbătorii Francofoniei din capitala Portugaliei, care va avea loc sâmbătă, 23 martie 2019, la Cineteatro Capitólio, începând cu ora 14.00. La această ediție, ICR Lisabona, în colaborare cu Ambasada României în Republica Portugheză, organizează concertul ”Édith. Amália. Maria”, susținut de marele fadist Paulo Bragança.

După ce ne-a încântat cu vocea sa în 2018, la festivalul ”Cerbul de Aur” de la Brașov, într-un concert în care a reluat, îmbogățind-o cu propria-i cu sensibilitate, piesa ”Lume, lume” a Mariei Tănase, Paulo Bragança reînnoiește cu ocazia Sărbătorii Francofoniei de la Lisabona provocarea de a cânta piese ale legendarei cântărețe din România, interpretând noi piese din repertoriul acesteia.

”Până când nu te iubeam” și ”Cine iubește și lasă”, piese devenite iconice grație interpretării ”Măiastrei”, vor fi cântate de Paulo Bragança împreună cu piese din repertoriul Amáliei Rodrigues și al marii Édith Piaf, propunând astfel, în manieră proprie, desenul unui Panteon sui-generis al cântecului european. Artistul portughez pătrunde până în fibra cea mai intimă a pieselor amintite, reușind să le dea o nouă viață nu doar grație vocii sale ample, cu inflexiuni patetice, ci și manierei moderne și inovatoare de lectură a partiturilor.

Sărbătoarea Francofoniei a devenit o sărbătoare populară în Lisabona şi reuneşte în acest an concerte și spectacole de dans propuse de 15 țări (Andorra, Argentina, Belgia, Canada, Coasta de Fildeş, Egipt, Elveţia, Franţa, Georgia, Luxemburg, Maroc, Moldova, România, Senegal și Tunisia), autorități locale și numeroase organizații și asociații. În acest cadru, concertul lui Paulo Bragança (la ora 22.00) se conturează ca un moment de vârf al manifestării.

România va fi prezentă în cadrul Sărbătorii Francofoniei și cu un stand propriu, cu materiale de informare, în cadrul Village Francophone, organizat în data de 23 martie, la Cineteatro Capitólio, între orele 14.00 şi 18.00, iar între orele 19.00 – 20.30, vizitatorii vor putea degusta surprize gastronomice tradiţionale româneşti.

Pentru mai multe informații, vizitați : https://www.festadafrancofonia.com/.

https://www.facebook.com/fanTVR1/videos/paulo-braganca-lume-lume/2061812100814670/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.