Știri: ”Insula” de Mihail Sebastian, spectacol-lectură la Teatrul Național din București (18 ianuarie 2020)

84
insula mihail sebastian

Cu un final, Actul al III-lea de Ruxandra Țuchel

Teatrul Național ”I. L. Caragiale” din București, prin Centrul de Cercetare și Creație Teatrală ”Ion Sava”, a lansat stagiunea trecută un concurs de dramaturgie pentru finalul piesei neterminate Insula de Mihail Sebastian, la care au fost înscrise 44 de texte. În urma citirii acestor propuneri de final de piesă, juriul format din Marina Constantinescu, Cristiana Gavrilă și Andrei Marinescu au declarat câștigător textul semnat de Ruxandra Țuchel.

Autoarea, cunoscut om de televiziune și o pasionată de teatru, deși a semnat mai multe scenarii pentru documentare TV, debutează ca dramaturg cu acest ultim act al piesei Insula. ”Complexitatea personalității lui Sebastian m-a fascinat dintotdeauna. M-am apropiat de el mai ales după ce i-am citit Jurnalul. Iubea teatrul, îi plăcea să călătorească, scria minunat și era pasionat de muzică. De altfel, pentru el muzica era un «calmant», un «moment de uitare», singurul lucru care dădea sens vieții. Prin toate aceste ipostaze ale lui, în care lumina se filtrează diferit, m-am regăsit integral” – mărturisește Ruxandra Țuchel.

Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, de la ora 12.00, vă invităm la Sala Mică, pentru a pătrunde alături de actorii Teatrului Național în universul enigmatic al piesei lui Mihail Sebastian, într-un spectacol-lectură completat de finalul câștigător al concursului de dramaturgie. Intrarea este liberă.

Spectacolul-lectură este rezultatul unui studiu actoricesc, întreprins de actorii Ada Galeș, Mircea Rusu, Ionuț Toader, Alexandru Bindea, Magda Catone, Andrei Finți, Eduard Adam, Marius Bodochi, Alexandra Sălceanu, sub coordonarea riguroasă a regizorului Răzvan Popa.

Spectacolul-lectură va fi urmat de o discuție cu publicul, moderată de Marina Constantinescu.

Comunicat al Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București

Arhiva Teatrul Național din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.