Știri: ”Opera la matineu. Cafea și muzică”, recital în foaierul Operei Naționale București (18 ianuarie 2020)

39
Opera la matineu

logo rubrica musica leviathan.roOpera Națională București prezintă sâmbătă, 18 ianuarie, începând cu ora 11.00 Opera la matineu. Cafea și muzică. Recitalul din foaierul Operei Naționale București aduce mai aproape de public soliștii primei scene lirice a țării acompaniați la pian de Ioana Maxim. În program se vor regăsi arii celebre din opere aflate în repertoriul curent al Operei Naționale București, dar și lucrări importante care se regăsesc mai rar în programul teatrelor lirice. Din distribuție fac parte soliștii Mădălina Barbu, Veronica Anușca, Zsuzsana Cerveni, Adrian Dumitru, Stanca Maria Manoleanu, Cristina Maria Oltean, Marta Sandu Ofrim, Madeleine Pascu, Daniel Pascariu.

Titlul Cafea și muzică a pornit de la ideea că opera și cafeaua au la bază povești de legendă. Un exemplu în acest sens este Don Giovanni, opera compusă de Wolfgang Amadeus Mozart, bazată pe legenda lui Don Juan, tălmăcită de Tirso de Molina și Molière.  Începuturile utilizării cafelei sunt și ele învăluite în legendă. Se spune că șeicul Omar din Mocha, Yemen, exilat fiind într-o peșteră, a încercat să mănânce din fructele arbuștilor de pădure aflați în apropiere, dar a descoperit că sunt amare. Pentru a le îmbunătăți gustul, le-a prăjit și le-a fiert, preparând o băutură parfumată și revitalizantă care l-a menținut în viață. Povestea ”medicamentului minune” a ajuns la Mocha, Omar fiind rechemat printre oameni și făcut sfânt.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București (program luni – duminică între orele 10.00 – 13.00 și 14.00 – 19.00).

Sponsor oficial: Enel Green Power. Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas. Parteneri: Casa de Flori, Artmark, Sansha. Partener de tradiție: RFI România.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Marea Dragoste, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți, Agerpres, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei, Leviathan, Magazinul Verde.

Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.