Știri: Întâlnire cu autorii și lansările unor volume de Horia Gârbea și Miruna Drăghici (10 iunie 2021, București)

43

logo carte rubrica leviathan.roMuzeul Național al Literaturii Române din București organizează joi, 10 iunie 2021, ora 14.00, în Grădina MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, o întâlnire cu Horia Gârbea, Miruna Drăghici și George Volceanov, cu ocazia lansării volumelor William Shakespeare – Hazlia poveste a negustorului din Veneția, repovestire și traducerea versurilor de Horia Gârbea, ilustrație – Miruna Drăghici, Minunata viață a personajelor, Ore astrale (critică-eseu) și Ceasornicarul – 10 ani de poezie de Horia Gârbea. Va fi prezentat și volumul Mirunei Drăghici Pe urmele șamanului albastru, poezie, toate apărute la Editura Neuma.

Prezintă prof. univ. dr. George Volceanov, coordonator al ediției integrale William Shakespeare – Opere, Editura Tracus Arte. Autorii vor oferi un scurt recital și autografe.

„Miruna Drăghici, autoare de proză fantasy și artist plastic de mare talent, debutează acum în poezie cu un volum bogat în sensuri și extrem de original prin mitologia inedită pe care o inventează. Poeta are deprinderea scrisului și o fantezie creatoare fără limite”, spune Horia Gârbea despre Miruna Drăghici.

Născut în 1962, la Bucureşti, Horia Gârbea este scriitor și traducător. A deținut de-a lungul timpului numeroase funcții în instituții culturale (secretar literar la Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti; preşedinte al Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti, filiala Uniunii Scriitorilor din România; preşedinte al Filialei București – Dramaturgie a USR; preşedinte al Filialei București – Poezie a USR; director de imagine al USR; membru ales în Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor; secretar general de redacție la revista „Luceafărul de dimineață”, vicepreședinte al Institutului Cultural Român). Participă la retraducerea operelor lui Shakespeare, sub coordonarea lui G. Volceanov (la Editura Tracus Arte). A scris nenumărate scenarii de film şi TV, a îngrijit antologii și a prefațat volume.

Piesa Hazlia poveste a Negustorului din Veneția sau Prea-minunata istorie a Negustorului din Veneția este cunoscută cu titlul prescurtat Negustorul din Veneția și a fost scrisă probabil prin anii 1596–1599. A apărut tipărită pentru prima dată în anul 1600. Este una dintre cele mai jucate comedii ale lui Shakespeare și are unele momente care nu sunt comice.

Intrarea este liberă, iar accesul la eveniment se va face în limita locurilor permise de situația pandemică.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.