Știri: „Jack, între dragoste și nebunie” la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” (3 februarie 2024, București)

43

logo rubrica musica leviathan.roStagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” include o montare în premieră mondială a musicalului Jack, între dragoste și nebunie este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.  Următoarea reprezentaţie este programată pe 3 februarie 2024, la ora 18.00 și aduce în faţa publicului o distribuţie de top ce include soliştii, corul, baletul şi orchestra Teatrului.

Bazat pe romanul Jack, între nebunie și dragoste: conflictele unui criminal în serie, ce explorează povestea renumitului criminal în serie Jack Spintecătorul, musicalul avangardist al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” explorează contradicțiile umane şi zbaterea între iubirea intensă și spirala nebuniei, provocând publicul la o călătorie emoțională fascinantă.

Muzica cu influențe rock oferă un cadru sonor memorabil, iar coregrafia plină de energie și regia sofisticată completează spectacolul, aducând în prim-plan intensitatea și dramatismul poveștii.

Povestea lui Jack Spintecătorul transpusă și regândită, într-o manieră originală, devine un pretext plauzibil pentru o  lucrare muzicală de tip crossover în care procedeele muzicii rock se transfigurează cu ajutorul tehnicii belcanto.

Structurat în două acte, musicalul semnat de Diego Mecchi, aduce în prim-plan o istorie inedită, dar și o posibilă versiune a faimoasei poveşti care a zguduit Anglia victoriană și continuă să domine mitologia urbană britanică. Întrebarea cine a fost Jack Spintecătorul și care au fost motivele crimelor sale frământă societatea europeană mai bine de un secol.

Având la bază numeroasele variații ale istoriei lui Jack, musicalul încearcă formularea unei noi posibile dar și plauzibile explicații a evenimentelor. Autorul face apel la o serie de justificări freudiene transpunând în limbajul genului muzical frământările unei minți alienate. Conflictul este potențat și de o istorie de iubire și numeroase intrigi, totul culminând cu scene de nebunie.

Scris în maniera unui musical postmodern Jack, între dragoste și nebunie păstrează totuși o serie de procedee clasice sprijinindu-se  pe calitățile actoricești ale interpreților, apelând la bogăția mijloacelor de expresie specifică artiștilor teatrului muzical și oferind publicului o gamă variată de impresii dramatice.

Dirijor: Alexandru Ilie

Distribuția:

Jack/George: Florin Budnaru
Mary: Mediana Vlad
Johnny: Anton Zidaru
Wolf: Florin Ganea
Jane: Daniela Bucșan
Conder: Daniel G
ăină Cojuharov
Daniel: Dumitru Filip

Pentru mai multe detalii despre spectacolele teatrului de Operetă cât și despre stagiunea 2023–2024 vizitați site-ul teatrului: www.opereta.ro

Puteți achiziționa bilete: Ticketstore.ro sau la casa de bilete a teatrului din Bd.  Octavian Goga nr. 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.