Știri: La Hunedoara se redeschide Târgul European al Castelelor (24 – 25 mai 2019, Hunedoara)

24
targul-castelelor

Cea de-a cincea ediție a Târgului European al Castelelor își va deschide porțile la finalul acestei săptămâni la Hunedoara. Evenimentul este organizat de Muzeul Castelul Corvinilor și Primăria Hunedoara în perioada 24 – 25 mai 2019.

Târgul European al Castelelor este un eveniment unic în România care doreşte să promoveze frumuseţea monumentelor istorice din țară și din Europa. Castelul Corvinilor, gazda acestui eveniment, este unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, aflându-se printre primele castele de poveste din Europa.

Anul Târgul European al Castelelor se bucură în acest an de prezenţa unui număr de 25 de obiective istorice de acest fel din țară și din străinătate, după cum urmează: Castelul Corvinilor (România), Castelul Bran (România), Castelul Karoly (România), Castelul Mimi (Republica Moldova), Castelul Mir (Belarus), Cetatea Făgăraș (România), Cetatea Feldioara (România), Cetatea medievală de la Mălăiești (România), Cetatea Râșnov (România), Cetatea Rupea (România), Cetatea Sarmizegetusa Regia (România), Cetatea de Scaun a Sucevei (România), Cetatea Severinului (România), Complexul Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște (România), Cetatea Neamț (România), Cetatea Poienari (România), Castelul Balcik (Bulgaria), Castelul Peleș și Castelul Pelișor (România). De asemenea, printre expozanți se vor număra și ADEH Hunedoara, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Ministerul Culturii, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Muzeul Memorial ”Octavian Goga”, Muzeul Orașului Oradea.

Pentru a intra în atmosfera vremurilor de altădată, în cele două zile ale evenimentului, la Hunedoara se vor organiza: lupte, dansuri, lecții de tir cu arcul, lecții de spadă. Evenimentul se va încheia cu un concert de muzică live susținut de formația COMPACT, în curtea exterioară a Castelului Corvinilor.

Program:

Vineri, 24 mai 2019:
9.30: Deschiderea oficială – curtea exterioară a Castelului Corvinilor
9.00 – 17.00: Prezența expozanților la standuri – Sala Dietei și Palatul Bethlen
10.00 – 16.00: Program interactiv cu publicul: lupte, dansuri, lecții de tir cu arcul, lecții de spadă – reprezentații ale Ordinului Cavalerilor de Hunedoara.

Sâmbătă, 25 mai 2019:
9.00 – 17.00: Prezența expozanților la standuri – Sala Dietei și Palatul Bethlen
10.00 – 16.00: Program interactiv cu publicul: lupte, dansuri, lecții de tir cu arcul, lecții de spadă – reprezentații susținute de Ordinul Cavalerilor de Hunedoara şi Asociația Paladinii de Terra Medies
19.00 – 20.00: Concert de muzică live susținut de formația Compact – curtea exterioară a Castelului Corvinilor.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.