Știri: „La Traviata” – operă în concert dedicată Zilei Europei și transmisă online de Opera Națională București (9 mai 2021)

30
Afis La Traviata_ONB

logo rubrica musica leviathan.roOpera Națională București transmite online duminică, 9 mai 2021, începând cu ora 19.00 opera în concert La Traviata de Giuseppe Verdi și dedică evenimentul Zilei Europei. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 12 mai, orele 19.00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, iar biletele pot fi achiziționate până miercuri, 12 mai, ora 19.00.

Prima scenă lirică a țării va sărbători în data de 9 mai pacea și unitatea, fundamente ce stau la baza Uniunii Europene. Data de 9 mai a devenit ziua istorică în care a fost pronunţată declaraţia Schuman. În anul 1950 la Paris, ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman, a propus în cadrul unui discurs stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei. Cu toate că a pornit ca o colaborare economică între două state puternice precum Franța și Germania, mai multe state aveau să se unească procesului de construcţie a unei noi Europe. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene, o uniune în drepturi, în libertăţi şi în simţiri.

Pentru a marca Ziua Europei, în fiecare an în luna mai instituțiile Uniunii Europene de la Bruxelles și Strasbourg își deschid porțile publicului larg. Birourile locale ale Uniunii Europene din întreaga lume organizează activități și evenimente diverse, La Traviata – operă în concert transmisă online de către Opera Națională București fiind unul dintre ele.

Spectacolul din această săptămână este un act cultural unic prin concept și calitate, care prezintă iubitorilor artei lirice povestea tragică a celei mai cunoscute curtezane a Parisului din prima jumătate a secolului XIX. Vă invităm să rostim împreună mesajul de afirmare individuală și libertate al Violettei Valéry „Sempre libera”!

Marie Duplessis a marcat existența unor artiști precum compozitorul Franz Liszt și scriitorul Alexandre Dumas-fiul. Acesta din urmă, în semn de omagiu postum, a ales-o drept muză pentru celebrul său roman Dama cu camelii. Giuseppe Verdi a folosit romanul drept sursă de inspirație pentru opera sa, La Traviata. Prima reprezentație a operei la București a avut loc în anul 1856, la trei ani de la premiera absolută la Teatrul La Fenice din Veneția.

Sponsor oficial: Enel România

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comercială Română, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România,
Romantic FM, Radio Seven, Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul
Metropolis, News București, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro

Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.