Știri: Lansare de carte: „Când vârcolacii sorb luna…” de Angela Dina-Moțățăianu (14 iulie 2022, București)

79
Afis-Lansare-la-Casa-Schiller-14-iulie-2022

logo carte rubrica leviathan.roEditura Biscara vă invită să participați la lansarea volumului de proză scurtă Când vârcolacii sorb luna… de Angela Dina-Moțățăianu (prefață de Pușa Roth), care va avea loc joi, 14 iulie 2022, ora 18.00, la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București (str. Batiștei nr. 15).

Veți găsi în acest volum povestiri despre universul satului românesc aflat la granița dintre real și mitic, din ce în ce mai rar întâlnit în creațiile de azi.

Zenovie Cârlugea, referindu-se în 2018 la o altă carte dedicată de scriitoare spațiului rural atemporal, prezentată tot la Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, spunea că „proza aceasta încearcă și reușește să salveze «ce se mai poate salva» din icoana satului de altădată, o lume în destrămare.”

În 2019, Lucian Gruia scria despre autoare că […] alcătuiește din textele ei o frescă a satului românesc răstignit pe crucea istoriei”.

Ana Dobre întărea în 2021: „Alternanța realului cu fantasticul, prin magicul popular, menține ambiguitatea simbolurilor, a ideaticii pentru a sugera cripticul vieții, privită ca mister […]. Importante sunt poveștile pe care le spune cu voluptatea dintotdeauna a povestitorului, dar și țesătura de simboluri care le conferă caracter mitic și le transformă în trepte spre constituirea unei mitologii personale.”

Pușa Roth vine să întregească tabloul aprecierilor în prefața noii cărți: „Volumul de proză scurtă semnat de Angela Dina-Moţăţăianu, dedicat satului românesc din nordul Olteniei şi nu numai, surprinzător prin prospeţimea subiectelor, prin aducerea în prezent a unei societăţi cu bogăţia ei de tradiţii şi obiceiuri, cu graiul specific, este, de ce nu, un arc în timpul existenţei noastre, o rememorare a unor vremuri ce stau la baza lumii noi.”

Alături de autoare, vor fi prezenți invitații speciali Pușa Roth, scriitoare, jurnalistă, redactor-șef adjunct al revistei culturale „Leviathan” și Costin Tuchilă, critic literar și redactor-șef al revistei culturale „Leviathan”. Moderator – Sara Mina, editor.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.