Știri: Lansare de carte: ”Creștetul încununat al clipei” de Cristian Boroș (11 octombrie 2019, București)

85
Cristian Boroș

logo carte rubrica leviathan.roMuzeul Național al Literaturii Române și Fundația Culturală Secolul 21 vă invită vineri, 11 octombrie 2019, ora 18.00, la sediul expozițional al MNLR din Str. Nicolae Crețulescu 8, Sala Perpessicius, la lansarea volumului de poezie Creștetul încununat al clipei de Cristian Boroș. Vor lua cuvântul: Daniela Șontică, Victoria Milescu și Costin Tuchilă.

Cristian Boroş (n. 1982) este medic dentist, designer grafic, muzician şi scriitor. A publicat Aproape de iarbă (poeme), Ed. Prahova, 1997, Egreta (poeme) Ed. Prahova, 1999, Cântări de stea (republicarea unei părţi a cărţii Cântări religioase, tipărite de Ierom. Dometie Ionescu, Bucureşti, 1909) – coordonator şi designer grafic, editată de Mănăstirea Turnu, Prahova, 2005, Slujba Învierii – coordonator, culegător de texte şi designer grafic, Ed. Evloghia, 2006, Suplu zvâcnet vertical (poeme), Ed. Filos, 2013, Zbor în şoaptă (poeme), Ed. Filos, 2015, Neşlefuitele poeme, co-autor alături de Alexandru Rădescu, Ed. Filos, 2015.

În cel mai recent volum de poezii, Cristian Boroș continuă drumul său în căutarea luminii și descrie pas cu pas, clipă cu clipă, această călătorie. Pietrele de care se împiedică, cele pe care le cară, uneori în spate, dar și cele pe care, urcându-se, vede mult mai departe în zare, devin de multe ori temele principale ale discursului său poetic. Discret și delicat, suficient de analitic și pătrunzător, parcursul său se vrea o prețuire a timpului și o fructificare a lui în căutarea bucuriei, o ajungere în cele din urmă la trăiri demne de a fi așezate ca o cunună pe creștetul neirositei clipe.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Comunicat al Muzeului Național al Literaturii Române

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.