Știri: Lansare de carte: ”Mese și meniuri regale” (2 iulie 2019, București)

183
mese si meniuri regale

logo carte rubrica leviathan.roO carte mult așteptată: ”Mese și meniuri regale. Eleganță, fast și bun-gust” de Ștefania Dinu a apărut recent în colecția ”Istorie cu blazon” a Editurii Corint, coordonată de  Filip-Lucian Iorga Bărbulescu.

Lansarea volumului va avea loc marți, 2 iulie, ora 19.00, la Librăria Humanitas Cișmigiu, alături de Dana Gonț, Oana Popa, Adrian-Silvan Ionescu și Ștefania Dinu.

Cu siguranță v-ați întrebat cum se desfășurau mesele la Curtea Regală a României în trecut, când, cum și ce mâncau membrii Familiei Regale sau cu cine obișnuiau să ia masa.

”Am încercat să aduc în prim-plan modul cum se desfășurau mesele la Curtea Regală a României în perioada 1866 – 1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau și ce tipuri de mese aveau loc cu diferite prilejuri. […] Odată cu trecerea timpului, bucătăria s-a înnoit continuu și constant, posibilitatea de a lansa moda în acest domeniu aparținând, bineînțeles, marilor familii regale. În acest context se încadra și familia regală a României, care urma preceptele bucătăriei franceze. La Curtea regelui Carol I, bucătar a fost, timp de trei decenii, francezul Papa Gillet […] iar Castelul Peleș avea propriul bucătar-șef, acesta fiind, în 1892, Ignace Goldenberger. La Curtea regelui Ferdinand și-a desfășurat activitatea, tot vreme de trei decenii, germanul H. Edner, iar Iosif Strassman a fost bucătarul Curții regelui Carol al II-lea și al Curții regelui Mihai.” Ștefania Dinu.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.