Știri: Lansare de monede din aur și alamă în circuitul numismatic (27 august 2019, București)

53
bnr monede noi pentru colectionare

Astăzi, marți, 27 august 2019, Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic monede din aur și alamă pentru colecționare și pune în circulație o monedă din alamă, cu tema ”Desăvârșirea Marii Uniri – Regele Ferdinand I Întregitorul”.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, caracteristicile tehnice ale monedelor sunt următoarele:

Aversul monedei din aur prezintă imagini ale primei vizite a regelui Ferdinand I şi a reginei Maria în Transilvania unită cu Ţara, respectiv la Oradea, în data de 23 mai 1919, inscripţia în arc de cerc ”ROMANIA”, valoarea nominală ”500 LEI”, stema României şi anul de emisiune ”2019”.

Aversul monedei din alamă pentru colecţionare prezintă imagini ale primei vizite a regelui Ferdinand I şi a reginei Maria în Transilvania unită cu Ţara, respectiv la Oradea, în data de 23 mai 1919, inscripţia în arc de cerc ”ROMANIA”, valoarea nominală ”50 BANI”, stema României, anul de emisiune ”2019” şi litera ”N” într-un cerc, ca semn distinctiv al piesei pentru colecţionare.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.