Știri: Lansarea albumului de fotografie ”Bucătăria Hoinară se întoarce” (19 februarie 2020, Slatina)

79
bucataria hoinara fotografii

La 8 ani după primul volum, Bucătăria Hoinară se întoarce într-un nou album de fotografie savuros, purtând semnătura lui Răzvan Voiculescu. Aducând împreună gastronomia și călătoria, albumul devine o compoziție de stări și povești al căror ingredient cheie este pofta de a trăi. Nu vei găsi în el rețete, dar te va inspira să ti le compui pe ale tale, descoperind locuri, oameni și gusturi.

Lansarea va avea loc miercuri, 19 februarie 2020, de la ora 17.30, la Muzeul Județean Olt din Slatina. Anfitrionul serii va fi domnul Laurențiu Guțică.

În cadrul evenimentului vor fi proiectate scurtmetrajele documentare realizate în cei doi ani de perindări ai Bucătăriei Hoinare prin țară, scurtmetraje produse de Răzvan Sima, respectiv Șerban Georgescu și Răzvan Voiculescu. Seara se va încheia cu un recital folk susținut de Costi Dragomir și o degustare de vinuri SERVE.

Intrarea este liberă.

Bucătăria Hoinară se întoarce aduce împreună gastronomia și călătoria, într-o adevărată ”campanie” de cucerire a simțurilor, de-a lungul a mai bine de 360 de pagini. Autorul a bătut țara-n lung și-n lat căutând atât peisaje de vis cât și rețete străvechi și oameni autentici.

Poveștile din album vorbesc despre ”oamenii locului” în bucătăriile lor suspendate-n timp, pregătind feluri de mâncare așa cum știu ei să facă din străbuni: raci oltenești, plăcintă de Runcu Salvei, malasolca, pâine la țest, găină de nuntă împănată, vargabéles sau levișe cu tormaci.

Vei simți, de asemenea, aroma unor momente și te vei cufunda în aventura de a găti ”acolo unde nimeni nu a mai gătit vreodată”. Pentru că Răzvan Voiculescu a fost însoțit când și când în peregrinările sale de bucătari, 16 în total, care au gătit în natură, în locuri foarte puțin știute, ”cucerindu-le” prin aprinderea focului, inspirați de ineditul situației.

Albumul e o compoziție de stări și povești vizuale al căror ingredient-cheie e poftă de a trăi. Ceea ce vei face, de fapt, parcurgând întregul meniu de capitole al albumului, este să începi o călătorie, pe care, mai departe, să o poți continua în felul tău propriu. Bucătăria Hoinară se întoarce nu propune rețete, ci mai degrabă întâlniri. Între oameni, locuri, ingrediente – fiecare cu povestea și aroma sa.

Și poate cel mai important, vei primi, la fiecare pas din album inspirația de a te rătăci. De a te lăsă în voia drumului cu hărți, dar fără sistem de navigare, căutând nu să ajungi, ci mai degrabă să deviezi și astfel să devii. Putin mai liber și mai senin”, spune fotograful Răzvan Voiculescu.

Proiect susținut de Crama SERVE.

Comunicat al Muzeului Judeţean Olt din Slatina

Arhiva Muzeul Județean Olt din Slatina

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.