Știri: Lansarea volumelor „Refugii” și „Tableta de duminică” de Erica Oprea (6 iunie 2023, Târgoviște)

125
lansare carti erica oprea

logo carte rubrica leviathan.roÎn cadrul Festivalului Artelor Spectacolului „Babel”, marți, 6 iunie 2023, la ora 17.15, în foaierul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște va avea loc lansarea volumelor Refugii (poezii) și Tableta de duminică de Erica Oprea, apărute recent la Editura Bibliotheca din Târgoviște. Amfitrion: actorul Puiu Jipa. Cărțile vor fi prezentate de prof. Ionuț Cristache, prof. Alexandru Iacob, scriitorul Gabriel Enache. Cu participarea actriței Octavia Gheboianu.

Născută la Târgoviște în anul 1995, Erica Oprea este absolventă a programelor de Masterat (2019) și Licență (2017) în cadrul Departamentului Grafică al Universității Naționale de Arte din București. Activitatea sa creativă s-a orientat pe mai multe planuri, atât în domeniul artei tradiționale, în desen, pictură, gravură și caligrafie, în domeniul designului grafic și al graficii aplicate, în care activează în prezent, dar și în publicistică și poezie, fiind colaborator la cotidianul online „Gazeta Dâmboviței”, cu rubrica săptămânală „Tableta de duminică”. Activitatea sa expozițională s-a concretizat atât prin expoziția personală Forme. Litere. Cuvinte, Galeria One on One, Târgoviște, în 2021, dar și prin numeroase expoziții de grup, atât în București, cât și în țară.

Pasionată de gravură, a câștigat premii în cadrul concursurilor și expozițiilor de specialitate: Premiul „Gabriel Popescu” la Bienala Națională de Gravură „Gabriel Popescu”, ediția a V-a, 2015; Premiul Juriului la Bucharest International Print Biennale, secțiunea Student Print, București, 2016; Premiul Uniunii Artiștilor Plastici, Filiala de Grafică, în cadrul Expoziției „Grafica Tânără – Neo Art”, Galeria Galateca, București, 2017; Mențiune la Bienala Națională de Gravură „Gabriel Popescu”, ediția a VIII-a, Târgoviște, 2021.

Grafică de Erica Oprea în revista „Leviathan”, nr. 2 (19), aprilie–iunie 2023, pp. 86–87, click aici.

Babel F.A.S.T. (Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște), „Babel”, ediția a XI-a, se desfășoară în perioada 3–11 iunie 2023. Detalii, click aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.