Știri: Lecturi din volumul ”Memoria frunzelor moarte” de Marie-Hélène Fabra Brătianu la Noaptea Literaturii de la Paris (27 mai 2017)

669
Marie-Hélène Fabra Brătianu
Marie-Hélène Fabra Brătianu

Sâmbătă 27 mai, între 17.00 și 23.00, Biblioteca Sorbier din Paris (17 rue Sorbier, 75020) va găzdui șase interludii literare cu lecturi din din volumul ”Memoria frunzelor moarte” de Marie-Hélène Fabra Brătianu, în interpretarea actorului Thierry Sauzé.

Fiecare lectură este programată să înceapă la orele 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22, are durata durata de aproximativ 20 minute și este urmată de un dialog al publicului cu autoarea Marie-Hélène Fabra Bratianu şi cu actorul Thierry Sauzé.

Pentru Marie-Hélène Fabra Brătianu, România a fost o vreme doar ecoul unor poveşti auzite, în Franţa, de la mama şi de la bunica ei, poveşti despre o lume dispărută, despre locuri niciodată văzute şi despre oameni care nu mai existau. Şi ar fi putut rămâne aşa, dacă moartea mamei sale, revenită după Revoluţie pentru lungi perioade în ţara de origine, n-ar fi silit-o să vină aici pe urmele ei şi să descopere cu uimire patria strămoşilor ei şi povestea vieţii lor. Din aceste călătorii în timp şi spaţiu, din această adevărată coborâre la origini, s-a născut o urgentă nevoie de a spune, care a luat chipul cărţii de faţă. O carte despre realităţile deconcertante din România de azi; despre amintirea unei alte Românii, păstrată în revelatoarele memorii ale bunicii sale, Elena Brătianu, născută Sturdza, transcrise de nepoată cu înfiorare; despre statura impunătoare a bunicului ei, istoricul şi omul politic Gheorghe Brătianu. O carte în care umorul şi nostalgia îşi dau permanent replica, ajutându-ne poate să ne cunoaştem mai bine pe noi înşine.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Eveniment organizat de Institutul Cultural Român de la Paris în colaborare cu FICEP – Forumul Institutelor Culturale Străine de la Paris.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.