Știri: „Lumină, culoare, idee”, expoziție Manuela Toderaș (Câmpina, 24 august–9 septembrie 2023)

26
poster expo manuela toderas

Asociația Culturală ARTAR vă invită, până în 9 septembrie 2023, să vizitați Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, ce găzduiește expoziția personală Lumină, culoare, idee a artistei vizuale Manuela Toderaș.

„Expoziția personală a artistei Manuela Toderaș, Lumină, culoare, idee este o retrospectivă care reunește lucrări de artă textilă, pictură, colaj, grafică și obiect decorativ, ce sunt reprezentative parcursului ei artistic de la terminarea masterului (în arte vizuale) și până în prezent. Căutările sale în zona spiritualității, dar și a misticismului s-au materializat în compoziții ce inițiază, la rândul lor, o nouă serie de căutări, dar și întrebări pe care care ni le punem noi, privitorii, atunci când deslușim semnificația simbolisticii pe care o utilizează Manuela atunci când își concepe lucrările. Simbolurile folosite frecvent sunt Cupa – Sfântul Graal, Clopotul – sunetul rostit, împărtășit, Dervișii Rotitori – dansul mistic: ritual de concentrare și expansiune deopotrivă, Aripile vs Îngerii – Zbor, conectare la dimensiuni extrapământene, Yin/Yang – Masculin/Feminin în echilibru.”– Roxana Bărbulescu, critic de artă.

www.artar.ro

www.artar.ro/barbulescu-roxana/

Manuela Toderaș 

Studii: 2012–2014 PG Design Innovation: De Montfort University, Leicester, The United Kingdom

​2005–2007 Master Arte Vizuale: Textile in Spatiul Public, Facultatea de Arte Decorative si Design, Universitatea Natională de Arte, Bucuresti, România

2000–2004 Facultatea de Arte Decorative si Design: Arte Textile, Universitatea Natională de Arte

1999–2000 Facultatea de Design, Universitatea „Tibiscus”, Timisoara

Membră a UAPR București

www.artar.ro/toderas-manuela/

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.