Știri: Proiecția peliculei ”Câini” de Bogdan Mirică la ”Romanian Film Festival” de la Washington D.C. (26 mai 2017)

548
Filmul Caini Dogs Chiens Bogdan Mirică Dragoș Bucur, Vlad Ivanov Gheorghe Visu

Pelicula ”Câini” (2016, 104 minute), în regia lui Bogdan Mirică, va fi proiectată vineri, 26 mai 2017, de la ora 19.15, la AFI Silver Theatre and Cultural Center (8633 Colesville Rd, Silver Spring, MD 20910) în cadrul evenimentului Romanian Film Festival desfășurat la Washington D.C. în perioada 13 mai–14 iunie 2017. Proiecția din data de 26 mai va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri în prezența actorului Gheorghe Visu.

Acțiunea peliculei în care joacă, printre alții, Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu, este plasată în apropierea graniței cu Ucraina.Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare…

Pelicula ”Câini” în regia lui Bogdan Mirică a fost distinsă cu Premiul FIPRESCI al Secțiunii “Un Certain Regard”, Festivalul Internațional de la Cannes, 2016 și premiul pentru cel mai bun actor pentru Gheorghe Visu, Festivalul Internațional de la Sarajevo, 2016.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.