Lungmetrajul ”Acasă la tata” de Andrei Cohn la ”Romanian Film Festival” de la Washington D.C. (27 mai 2017)

572
Acasa la tata - Andrei Cohn-2

Sâmbătă, 27 mai 2017, de la ora 14.00, în East Buidling Auditorium din cadrul National Galery of Art din Washington D.C. (4th Street) va fi proiectat lungmetrajul „Acasă la tata” (2015, 91 de minute) în regia Andrei Cohn. Scenariul filmului are la bază un text dramatic semnat de actorul (și dramaturgul) Mimi Brănescu, figură emblematică a Noului Film Românesc. Piesa a văzut lumina scenei la Teatrul Act al faimosului Marcel Iureș, actor care a și interpretat rolul tatălui, iar premiera internațională a filmului a fost la Sarajevo în 2015.

Pelicula spune povestea lui Robert, un tânăr scriitor care într-un moment de ambiguitate emoțională se întoarce pentru 24 de ore în satul în care s-a născut, pentru prima dată de la moartea mamei lui. Până a doua zi dimineața, își va rescrie toate relațiile personale, cu tatăl, cu cel mai bun prieten din copilărie, cu prima iubire, cu trecutul.

Din distribuție fac parte Alexandru Papadopol, Ioana Flora, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, Natașa Raab, Sorin Cociș și Mirela Oprișor.

Pentru prestația sa artistică din „Acasă la tata„, Ioana Flora a obțonut premiul pentru Cea Mai Bună Actriță în Rol Principal în cadrul Premiilor Gopo – România, 2016

Proiecția are loc în cadrul evenimentului Romanian Film Festival desfășurat la Washington D.C. în perioada 13 mai–14 iunie 2017, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la New York, al Ambasadei României în Statele Unite ale Americii, National Gallery of Art și American Film Institute.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.