Știri: Lungmetrajul „Câmp de maci” participă la Festivalul Internațional de Film de la Gijón (20–28 noiembrie 2020, Spania)

29
festival film gijon

Institutul Cultural Român de la Madrid colaborează cu Festivalul Internațional de Film de la Gijón, ediția 58, ce se desfășoară în perioada 20–28 noiembrie 2020, pentru difuzarea lungmetrajului Câmp de maci de Eugen Jebeleanu.

De asemenea, în cadrul acestui festival se vor prezenta și filmele Tipografic Majuscul de Radu Jude, Ieșirea trenurilor din gară de Adrian Cioflâncă și Radu Jude, și scurtmetrajul To Grow Under A Wild Cherry Tree de Agata Olteanu.

Festivalul Internațional de Film de la Gijón este unul dintre festivalurile veterane și cele mai inovatoare din Spania, concentrându-se întotdeauna pe cinematografia independentă, personală și de calitate.

Printre titlurile care și-au făcut debutul în Spania la Festivalul Internațional de Film de la Gijón găsim pelicule precum Călătoria fantastică a Maronei și Muntele magic de Anca Damian, Alice T de Radu Muntean, Aferim! de Radu Jude, După dealuri de Cristian Mungiu, Hotel by the River de Hong Sang-soo sau Manchester by the Sea de Kenneth Lonergan.

În plus, acest Festival a dedicat cicluri complete regizorilor precum Matteo Garrone, Todd Haynes, Amir Naderi, Lucrecia Martel, Carlos Reygadas, Paul Schrader, Todd Haynes, Bertrand Bonello, Lisandro Alonso, Kim Longinotto, Fatih Akin, Aleksey Balabanov, Aki Kaurismäki, Larry Clark, Claire Denis, Joao Cesar Monteiro, Tsai Ming Liang, Abbas Kiarostami, Bruno Dumont o Todd Solondz, organizând cu fiecare dintre ei întâlniri cu publicul.

Mai multe informații: https://58ficx.tv/peliculas/poppy-field

Vă invităm să urmăriți noutățile cu privire la programarea filmelor atât pe pagina de Internet a Festivalului Internațional de Film de la Gijón, cât și pe paginile de Facebook CineRumano și Instituto Cultural Rumano.

Comunicat al ICR Madrid

Arhiva Institutul Cultural Român

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.