Știri: Manifestări de Dragobete (24 februarie 2019)

226
dragobete

frezieMuzeul Național al Literaturii Române din București organizează duminică, 24 februarie 2019 de la ora 17.00, un ”Concert de Dragobete” cu interpreta de muzică veche Doina Lavric Parghel și actorul Vlad Rădescu – la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe). De asemenea, de-a lungul întregii zile, cu ajutorul muzeografilor MNLR vizitatorii pot descoperi poveștile de iubire ale scriitorilor români. Printre partenerii media: Radio România Cultural.

De la ora 19.00, la Tramvaiul 26 (Str. Cercului nr. 6, București), are loc un eveniment care va readuce în atenția publicului traduceri din limbile polonă, persană și neo-zeelandeză. Scriitorii Diana Iepure, Anastasia Gavrilovici, Irina-Roxana Georgescu și Ionuț Sociu vor da viață textelor din volumele ”Filosofeli amare și drăgălașe” de KK Jart, ”Să dăm crezare începutului de anotimp rece” de Forugh Farrokhzad, ”O cameră mai mare decât pâinea” de Julian Kornhauser și ”Mehrab (cele mai frumoase poezii)” de Sohrab Sepehri, volume apărute la Editura Tracus Arte. Moderator: Sorin Despot.

frezieDuminică, 24 februarie 2019, ora 11.00, la Uvertura Mall, et. 4, Botoşani va avea loc un eveniment intitulat ”De 8 ani, cu tine până la infinit”Din program:

– Lansarea primei cărți de colorat cu povești educative realizate în Botoșani în cadrul programului ”Patrula de Reciclare”. Cartea se numește ”Poveștile Izei” și aparține elevei Izabela Buhinschi de 10 ani, de la Școala nr. 11, membru al redacției Buzz.

– Lansarea podcast-ului ”Vocea Buzz” și concertul susținut de Alexandra Cuza din Suceava, concurentă la Vocea României.

frezieUltimul spectacol din seria ”Hai în Sat la Operă” va avea loc duminică, 24 februarie 2019, ora 13.00, la Căminul Cultural din Baciu, județul Cluj. Vor urca pe scenă artiști ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și ai Operei Maghiare din Cluj-Napoca, într-o colaborare inedită și cu un repertoriu care va cuprinde cele mai aplaudate momente din spectacolele anterioare. Totodată, vor avea loc și alte activități prin care noi susținem tot ceea ce înseamnă artă și cultură tradițională

frezieMuzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi secţiile sale din Ploieşti şi din judeţ organizează, și pe 24 februarie, evenimentul ”Drag şi dragoste de Dragobete”, prin care celebrează tradiţiile şi obiceiurile specifice sărbătorii iubirii la români. Din program:

Ora 11.00 – Matineul muzeal ”Dragobete, fiul Babei Dochia – sărută fetele”, în colaborare cu Casa de Cultură Urlaţi – la Muzeul ”Conacul Bellu” din Urlaţi, Str. Orzoaia de Sus nr. 12.

Ora 11.00 – Matineul muzeal ”Dragoste de Dragobete”, în colaborare cu Ansamblul ”Roşioara” Filipeştii de Târg, coordonat de coregrafii Paraschiv Roxana şi Chiriţă Nicolae, Grupul vocal ”Şogoriţele” din Filipeştii de Pădure şi Grupul vocal ”Muguraşii” din Cocorăştii Colţ, coordonate de prof. Ana Maria Ilinca; Grupul vocal ”Anotimpul Fanteziei”, coordonat de Ciprian Miftode şi elevi ai Şcolii Gimnaziale Filipeştii de Târg – la Muzeul ”Conacul Pană Filipescu” din Filipeștii de Târg.

frezieMuzeul ASTRA Sibiu organizează duminică, 24 februarie 2019, între orele 10.00 – 16.00, un eveniment special de Dragobete – un concurs inedit, în care participanţii vor fi antrenaţi în a descoperi patrimoniul cultural, dar şi natura din Muzeul ASTRA – la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

frezieDuminică, 24 februarie 2019, de la ora 11.00, în incinta Centrului Cultural Român ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi, va avea loc şedinţa lunară a Cenaclului Literar transfrontalier ”Maşina cu poeţi”, la care vor participa scriitori români din Cernăuţi, precum şi din judeţul Suceava.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.