Știri: Modificare de program în Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București – B-FIT in the Street!

56
”Punctul Zero/Zéro Degré”. Foto credit: Zenzel, La Fabrique Royale
”Punctul Zero/Zéro Degré”. Foto credit: Zenzel, La Fabrique Royale

Astăzi, 12 iulie 2019 începe Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București – B-FIT in the Street!, organizat de Primăria Capitalei și ARCUB. Între 12 și 14 iulie 2019, 200 de artiști internaționali vin la București pentru trei zile de festival, cu 17 spectacole și peste 60 de reprezentații în zone cheie din Capitală. Din agenda festivalului fac parte spectacole premiate, numere interactive, ateliere pentru copii, acrobații, jonglerii, parada B-FIT in the Street!, reprezentații de dans contemporan și, în premieră, demonstrații de freerunning pe acoperișurile Bucureștiului.

Deschiderea oficială a festivalului are loc astăzi, de la ora 19.00, în Piața Universității, care pe parcursul celor trei zile de festival va găzdui reprezentații de samba, de muzică scoțiană și de fanfară, numere de acrobație ale stegarilor italieni, dar și artiști pe catalige, spectacole mobile cu personaje fantastice și spectacole de dans contemporan combinat cu elemente de circ, dar și Mascota B-Fit in the Street!.

Spectacolul ”Punctul Zero/Zéro Degré” a fost reprogramat pentru ziua de sâmbătă, 13 iulie, de la ora 19.00, tot în Piața ”George Enescu”. Spectacolul de free-running „Punctul Zero / Zéro Degré” este una dintre premierele cele mai așteptate ale ediției și este adus la București de compania franceză La Fabrique Royale.

”Punctul Zero/Zéro Degré” este creat special pentru festivalul B-FIT in the Street! și prezintă, în exclusivitate, o demonstrație veritabilă de free-running pe clădirile de pe Calea Victoriei. Artiștii de free-running se vor deplasa, de pe un acoperiș pe altul, sfidând gravitația cu o abilitate fizică și precizie milimetrică impresionante, pe un traseu spectaculos, care începe din Piața ”George Enescu” (la ora 19.00), continuă cu Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”, clădirea Academiei Center, Grand Hotel Continental, Hotel Novotel, Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, Hotel Ramada și Teatrul Odeon.

Spectacolul beneficiază de două reprezentații. După premiera din 13 iulie, ”Punctul Zero/Zéro Degré” este programat cu o ultimă reprezentație duminică, 14 iulie, în încheierea Sezonului România – Franța 2019.

”Free-running-ul te conectează la spiritul de joacă din copilărie. Pentru noi, este modalitatea cea mai ofertantă de a te juca în oraș, cu orașul respectiv. Arhitectura este materia primă a spectacolului. «Punctul zero» este o modalitate de a-i face pe spectatori să se uite altfel la orașul lor, să privească mediul înconjurător din alte unghiuri decât o fac în mod normal. Ne place să stimulăm publicul, să provocăm reacții. Lucrăm direct pe teren pentru a crea ceva unic, un spectacol aparte, care nu va mai exista nicăieri în lume în afară de București.” – Franklin Roulot, director La Fabrique Royale.

Un alt moment important al festivalului este, așa cum v-am obișnuit în fiecare an, Parada B-Fit in the Street!, care pornește sâmbătă, 13 iulie 2019, de la ora 21.00, tot din Piața ”George Enescu”.

Înainte de marea paradă, Piața ”George Enescu” găzduiește, în premieră, Ateliere de confecționat măști cu artiștii Școlii de la Piscu. Începând cu ora 18.00, publicul este invitat să se pregătească de marea paradă B-FIT in the Street! cu un atelier de confecționat măști. Meșterii Școlii de la Piscu vin în Piața ”George Enescu” pentru a-i ajuta pe copii și adulți prezenți la festival să intre în atmosfera festivă de paradă, confecționând măști multicolore, în diferite forme. Publicul este invitat apoi să se alăture artiștilor B-FIT in the Street!, care vor porni în parada festivalului.

În paralel cu atelierele pentru copii, publicul va putea asista în Piața ”George Enescu” la două reprezentații ale spectacolului de dans contemporan ”Captiv” din Marea Britanie. Artiștii români de la Teatrul Masca vor fi și ei prezenți în Piață cu spectacolul de statui vivante ”Istoria dansului”.

De la ora 21.00, artiștii celei de-a unsprezecea ediții a festivalului se adună de pe străzile Bucureștiului pentru parada Festivalului Internațional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street! 2019. Aruncători de steaguri, cimpoieri, toboșari și trompetiști, acrobați, artiști pe catalige, dansatori și personaje fantastice pleacă în ritmuri de muzică din Piața George Enescu și străbat centrul orașului via Calea Victoriei și Bulevardul Regina Elisabeta. Parada festivalului se oprește în Piața Universității unde francezii de la compania Remue Ménage încheie seara cu spectacolul de dans, muzică și acrobație Păsările Flamingo”.

Piața Revoluției, Piațeta Teatrului Odeon și locațiile din Centrul istoric (Piața Roma, Piața ”Sfântul Anton”, străzile Lipscani și Gabroveni) completează harta ediției cu spectacole din Italia, Belgia, Franța, Olanda și România, în fiecare zi din festival.

Ultima zi de festival marchează și finalul Sezonului România – Franța duminică, 14 iulie, cu un program eclectic de spectacole de teatru de stradă în cele nouă locații cheie din București. Artiștii francezi de free-running vor avea o ultimă reprezentație a spectacolului ”Punctul Zero/Zéro Degré” pe Calea Victoriei, iar acrobații renumitei companii franceze Remue Ménage vor încheia programul cu două spectacole ce vor avea loc concomitent în Piața Universității (spectacolul ”Păsările Flamingo”) și în Centrul istoric, pe strada Lipscani (spectacolul ”Jucăriile”).

Intrarea este liberă.

Restricții rutiere: Sâmbătă, 13 iulie, traficul va fi restricționat pe Calea Victoriei (tronsonul de la Piața ”George Enescu” la Bd. Regina Elisabeta) și pe Bd. Regina Elisabeta, de la Str. Ion Brezoianu la Piața Universității, de la 18.30 la 22.30.

Duminică, 14 iulie, traficul va fi restricționat pe Calea Victoriei (și străduțele adiacente) de la Piața ”George Enescu” până la Piațeta Teatrului Odeon, de la 18.30 la 20.30.

Programul complet: www.fitsb.ro, www.arcub.ro

Urmăriți-ne pe Facebook

https://www.facebook.com/BFITintheStreet/ 

Eveniment Facebook

https://www.facebook.com/events/2289672481307513/ 

#bucurestidinpovesti

 Evenimentul face parte din programul Sezonul România – Franța

Partener: Peugeot

Parteneri media: RRC, RFI, București FM

Cu sprijinul: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Academiei Center, Grand Hotel Continental, Hotel Novotel, Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, Hotel Ramada și Teatrulul Odeon.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internațional al Luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, și al Zilelor Bucureștiului.

Comunicat al ARCUB

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.