Știri: „Nassim”, „OMMA”, teatru aerian, conferințe și lansări de carte în cea de-a cincea zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (24 august 2021)

34
FITS2021 (1)

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, ajuns în cea de-a cincea zi de desfășurare, aduce marți, 24 august 2021 în sălile de teatru, în spațiile de conferințe, în biserici sau în aer liber o varietate de evenimente dedicate artelor spectacolului. Reprezentații ale unor regizori cu faimă internațională, conversații culturale, ateliere, teatru aerian sau acrobații se regăsesc în programul acestei zile.

Dramaturgul iranian Nassim Soleimanpour aduce, cu spectacolul Nassim, un nou experiment teatral îndrăzneț. În fiecare seară, acestuia i se alătură pe scenă un alt actor, în timp ce scenariul se află într-o cutie sigilată… Emoționant spectacol autobiografic puternic, universal, Nassim este o demonstrație teatrală frapantă despre forța unificatoare și totodată dezbinătoare a limbajului. Îl vom putea urmări începând cu ora 17.00, la Teatrul GONG – sala etaj.

În spectacolul OMMA, Josef Nadj aduce laolaltă opt dansatori din țări precum Mali, Senegal, Coasta de Fildeș, Burkina Faso și cele două republici Congo. Împreună, aceștia formează un corp colectiv în care fiecare își afirmă propria limbă, propria identitate, propriul dans, alcătuind o buclă de reacție între individ și grup, ducându-ne inevitabil cu gândul spre omul universal. OMMA va fi prezentat la ora 19.00, la Fabrica de Cultură IACM Construcții SA – UniCredit (Sala „Eugenio Barba”).

Sala Mare a Teatrului Național „Radu Stanca” va fi gazda spectacolului Conferința iraniană, începând cu ora 20.00. Spectacolul semnat de Bobi Pricop pune degetul pe răni deschise, invitându-ne la o confruntare incisivă, problematică și simptomatică a realității ce sfidează legea kilometrului mort.

În fața ușii este un spectacol cu pantomimă, muzică, improvizație și fantezie, ce reflectă ușile vizibile și invizibile pe care le-am deschis și le-am închis pe parcursul vieții. Un spectacol ce îmbină abil tehnici de mimică și dramaturgie comică, în care acțiunea și firul narativ sunt exprimate prin gesturi și mișcare, iar expresia facială are o forță uriașă.

Suspendați în… anii ’80 este un spectacol de teatru fizic aerian în care două personaje sunt atrase într-o lume de benzi desenate și filme de animație, prin intermediul unor proiecții video de mari dimensiuni, în timp ce fac echilibristică deasupra publicului, suspendați în hamuri. Vor avea loc reprezentații în Piața Mare, începând cu ora 20.45.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) se desfășoară în perioada 20–29 august 2021, cu tema „Construim speranța împreună”, iar spectatorii au la dispoziție aplicația de mobil FITS, care poate fi descărcată gratuit din APP Store și Google Play, un proiect realizat în parteneriat cu UniCredit Bank.

Programul complet al zilei, click aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.