Știri: O nouă reprezentație cu spectacolul ”Plastic” la ARCUB (14 ianuarie 2019, București)

130
Fotografie din spectacolul ”Plastic” de Marius von Mayenburg, ARCUB
Fotografie din spectacolul ”Plastic” de Marius von Mayenburg, ARCUB

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București redeschide porțile sălii mari de spectacole începând de luni, 14 ianuarie 2019, cu excelenta montare a piesei de teatru ”Plastic” de Marius von Mayenburg, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, fiind urmată de noi reprezentații ale spectacolelor de teatru de succes cuprinse în cadrul stagiunii de teatru 2018 – 2019 organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB.

Comedia romantică ”Idolul și Ion Anapoda” regizată de Mariana Cămărășan se va juca în data de 19 ianuarie, ”Artists Talk” în regia Gianinei Cărbunariu – una dintre cele mai originale și bine primite producții de la ARCUB va fi prezentată pe 21 ianuarie, iar spectacolul de teatru înțesat cu momente pline de umor, ”Schneider și Schuster” va fi readus în atenția publicului pe 27 ianuarie, la Sala Mare din str. Lipscani nr.84-90.

”Plastic” de Marius von Mayenburg, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, primul spectacol de teatru programat la început de an, se va juca luni, 14 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

”Plastic” îi are în distribuție pe Ioana Mărcoiu, una dintre cele mai apreciate actrițe ale noii generații, care a câștigat premiul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul Vilma din Nefericiţii” în regia Zsuzsannei Kovacs și pe Bogdan Dumitrache, cunoscut publicului din filmul Poziția copilului” de Călin Peter Netzer și câștigător al titlului de ”Cel mai bun actor”, la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian 2017, pentru rolul din Pororoca” de Constantin Popescu. Distribuția este completată de Cristina Toma (Premiul Criticii pentru cel mai bun debut, în Privește înapoi cu mânie”, 1996), Istvan Teglas (Între noi totul e bine”, regia: Radu Afrim, TNB, Hedwig and The Angry Inch” la Point) și tânărul actor Ciprian Nicula, care s-a făcut remarcat odată cu spectacolul O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, regia: Bobi Pricop, la TNB.

Plastic

Așa cum declară regizorul, Plastic” este o satiră ce trage din toate pozițiile în toate direcțiile. Viața unor oameni bine intenționați din clasa mijlocie, acest acvariu frumos/ kitschos, pare un tăvălug ce nivelează, fără să vrea, orice relație ce ar trebui, în teorie, să funcționeze. Căci ei au renunțat la orice raport de forță în familie, în profesie, în artă. Iar această condiție duce la întrebări complexe de felul: ”E omul capabil să-și creeze un mediu funcțional, nedestructiv? De ce nu merge nimic din ceea ce încercăm decât parțial, chinuit, ridicol?”.

În producția de la ARCUB, regizorul decupează atent, într-un decor inedit și elegant realizat de scenografa Velica Panduru, teme contemporane, dozând eficient impactul fiecărei noi scene asupra publicului. Muzica semnată de Lucian Ban, pianistul new-yorkez de origine română, punctează fin trecerile personajelor de la o stare la alta, urmărind gradual transformarea unei lumi realiste într-o instalație artistică atipică.

Cu Plastic”, pe textul scris de Marius von Mayenburg în 2015, Theodor-Cristian Popescu este la a șasea montare a textelor dramaturgului german, după Perplex” la Teatrul Clasic din Arad, Martiri” și ”Piatra” la Târgu Mureș, Urâtul” la Teatrul German din Timișoara, Chip de foc” la Teatrul Prospero din Montréal.

”Mai toate temele societății contemporane se regăsesc în această nouă piesă a dramaturgului german, în avangarda unei generații cu atitudine [] radicală față de zisele progrese ale civilizației moderne și postmoderne. Predominantă e tema uzurii relațiilor maritale în condițiile în care profesia și parvenirea în carieră sunt mai importante. (”Viață de plasticde Doina Papp, în Revista Teatrală Radio).

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/bilete-online/ și http://bilet.ro/  sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB, Strada Lipscani, nr. 84-90.

Prețuri: 35 lei (Categoria I) și 25 lei (Categoria II).

Comunicat al ARCUB

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.