Știri: O nuvelă de Ruxandra Cesereanu – aleasă să reprezinte România în cadrul Nopții Literaturii Europene de la Budapesta (30 martie 2017)

757
Ruxandra Cesereanu - Noaptea Literaturii Europene Budapesta

Astăzi, 30 martie 2017, în intervalul 19.00–23.00, în 22 de spații culturale și neconvenționale din centrul capitala Ungariei, actorii Teatrului Katona József vor citi 22 de texte, semnate de scriitori contemporani din 22 de țări europene, în cadrul Nopții Literaturii Europene de la Budapesta.

În calitate de co-organizator al evenimentului, Institutul Cultural Român de la Budapesta, a ales să participe la Noaptea Literaturii Europene cu nuvela Aruncă-te nu te arunca de Ruxandra Cesereanu, în traducerea lui Selyem Zsuzsa. Nuvela va fi citită de actrița Mészáros Blanka în Depozitul Verde al sălii KAMRA de la Teatrul Katona József (Ferenciek tere 4., sectorul V).

Noaptea Literaturii Europene este un proiect inițiat de clusterul EUNIC (Rețeaua Europeană a Institutelor Culturale Naționale) din Budapesta. Obiectivul principal al proiectul este să promoveze lectura și să apropie cititorii de literatura universală printr-un happening literar neconvențional. Printre locațiile alese sunt și spații care în mod obișnuit nu sunt accesibile publicului sau reprezintă o atracție specială. Lecturile vor fi repetate la fiecare jumătate de oră, astfel ca publicul să poată vizita mai multe locații pe parcursul evenimentului.

Parteneri principali sunt Primăria orașului Budapesta și Teatrul Katona József.

Mai multe informații: 

Facebook: https://www.facebook.com/irodalomejszakaja/

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.