Știri: O tânără din România a câștigat concursul pentru afișul Expoziției de Harnașamente din Sevilla (30 aprilie 2017)

801
Alexandra Alina Avanu Mi caballo precioso / Calul meu drag
Sursă foto: http://www.realclubdeenganchesdeandalucia.com

Afișul celei de-a XXXII-a Expoziţii de Harnaşamente, care va avea loc în data de 30 aprilie 2017 în Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballería din Sevilla, va fi semnat de românca Alexandra-Alina Avanu, câștigătoarea concursului organizat de Clubul Regal de Harnașamente din Andaluzia (Real Club de Enganches de Andalucía).

La baza afișului este se află o pictură semnată de tânara artistă româncă, intitulată „Mi caballo precioso/Calul meu drag” și care îl reprezintă pe Geli, calul tatălui său, împodobit cu piese de harnașament. Concepută ca un omagiu adus părintelui, decedat în urmă cu un an, pictura a convins juriul concursului prin eleganţa şi actualitatea sa, prin concepţia sobră şi modernă, dar mai ales prin măiestria compoziţiei şi realizării. Atenția asupra detaliilor, mai ales în cazul „ghirlandelor pentru hamuri și a clopoțeilor„, au necesitat multă atenție, răbdare și perseverență, a declarat tânăra artistă. Câștigarea concursului i-a adus artistei și un premiu de 4000 de EURO, oferiți de către Fundación Grupo Azvi.

Alexandra-Alina Avanu, care actualmente studiază știinţele naturale în România natală, a venit în Spania la vârsta de 18 ani, ultimii 10 ani din viață găsind-o, pe rând, în ambele țări.

Juriul care a analizat lucrările prezentate în cadrul concursului a fost preizdat de Isabel de León Borrero, Marchiză de Méritos, și compus din Magdalena Haurie Vigné, Juan Ruesga Navarro și Antonino Parrilla García. Clubul Regal de Harnașament din Andaluzia a fost reprezentat de președintele instituției, Jesús Contreras Ramos, Luis Torres de la Rubia, vicepreședinte (totodată secretar al juriului) și de Inmaculada Torres Bofill, directoarea Expoziției de Harnașament.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.