Știri: Omagiu lui Olivier Clément, un trecător între Orient şi Occident (22 ianuarie 2021, online)

23
Olivier Clément
Olivier Clément

În cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, Centrul Sfinții Petru și Andrei din Bucureşti vă invită să participați la conferința online susținută de către Cathy Leblanc şi Pr. Jean-François Petit, având ca titlu: Omagiu lui Olivier Clément, un trecător între Orient şi Occident.

Conferinţa va fi ţinută doar în limba franceză şi se va desfăşura prin Zoom, vineri, 22 ianuarie 2021, la ora 18.00. Pentru a participa, la această conferinţă, vă rugăm să accesaţi în ziua respectivă următorul link:

https://us02web.zoom.us/j/88138813859…

Istoric, teolog ortodox francez, prieten al României, Olivier Clément (1921–2009) a fost un gânditor și om de acțiune de prim plan, fără egal în toată Europa de Vest. Convertirea lui la ortodoxie poate fi considerată ca un răspuns adus nihilismului din vremea sa. Toată viața lui, el a contribuit la apropierea dintre Orient şi Occident.

În continuitate cu un important colocviu ținut la Universitatea Paul-Valéry din Montpellier în 2019, Cathy Leblanc și Pr. Jean-François Petit vor discuta despre unele aspecte ale operei sale.

Cathy Leblanc este profesor de filosofie la Universitatea Catolică din Lille, director al CRIBED (Centrul Internațional de Cercetare asupra barbariei și dezumanizării).

Jean-François Petit, asumpționist, este profesor de filozofie la Institutul Catholique din Paris, director al REPHI (Rețeaua filosofică de interculturalitate).

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.