Știri: One Man Show Răzvan Vasilescu (25 iulie 2018, București)

456
one man show razvan vasilescu

Miercuri, 25 iulie 2018, ora 19.00, în grădina sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Național al Literaturii Române din București vă invită la spectacolul-eveniment ”Era OK și la 60” – One Man Show Răzvan Vasilescu.

Subiectul? Un domn respectabil, ușor trecut de 60 de ani, povestește cu umor și ironie despre cum i s-a schimbat perspectiva asupra vieții odată cu înaintarea în vârstă. Atitudinea relaxată și sinceritatea cu care face ”haz de necaz” transformă experiența vizionării acestui spectacol într-o lecție de viață.

Răzvan Vasilescu este unul dintre cei mai cunoscuți actori români de teatru și cinema. Performanța sa excepțională în filmul ”California Dreamin” a fost recompensată cu premiul ”Un Certain Regard” în 2007 la Festivalul de Film de la Cannes, iar în 2008, în cadrul galei de decernare a Premiilor Gopo, cu premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal. Răzvan Vasilescu a debutat pe marele ecran în 1979 în thriller-ul ”Un om în loden” (regia: Nicolae Mărgineanu), apoi a devenit unul dintre actorii preferați ai regizorului Lucian Pintilie. Acesta l-a distribuit în ”De ce trag clopotele, Mitică?” (1981), film interzis din ordinul personal al lui Nicolae Ceaușescu și difuzat abia după Revoluție. Cel mai cunoscut rol rămâne însă cel din filmul ”Balanța” (1992), dar și cel din primul film al regizorului Cristi Puiu, ”Marfa și banii”. Dintre aparițiile sale în filmele românești ale ultimului deceniu amintim ”Portretul luptătorului la tinerețe” – regia Constantin Popescu, ”Undeva la Palilula” – regia Silviu Purcărete și ”#Selfie”.

De ce ”Era ok și la 60”? Pentru că ”la 60 de ani pot să fac exact aceleaşi lucruri pe care le făceam la 30, dacă mi-aş mai aduce aminte care erau alea. Primul lucru pe care îl fac când mă trezesc dimineaţă e să mă uit în oglindă. Vreau să văd cât am mai îmbătrânit în timpul nopţii. Serios acum, la 60 de ani lucrurile se schimbă rapid. Libidoul îşi mai pierde ceva din vigoare. Nu mă mai uit, ca mai înainte, după fete de 25 de ani. Adevărul e că mă uit, dar nu prea mai sunt în focus şi până îmi pun ochelarii au dispărut. La 60 de ani e un pic mai frig şi nici părul de pe spate nu prea mai ajută şi începi să te gândeşti că încălzirea globală nu e un lucru chiar aşa de rău. Încălzirea globală n-ar fi singurul impediment. Adevăratul impediment este că faci pipi în codul Morse. La 60 de ani, când ieşi cu familia la restaurant şi zici «Dinner is on me», chiar aşa şi e literalmente. E pe bărbie, pe cămaşă, pe pantaloni… În orice caz, ai mai multe pe tine decât ai mâncat”, mărturisea într-un interviu acordat Jurnalului Național, actorul Răzvan Vasilescu.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.