Știri: Opera Națională București prezintă în această săptămână concerte în aer liber, în cadrul Serilor de Operă și Balet pe Esplanadă (3, 5 septembrie 2020)

87
Seri de Opera si Balet pe Esplanada -sapt.3-5 sept. 2020

logo rubrica musica leviathan.roOpera Națională București, instituție publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” prezintă  pe 3 și 5 septembrie, începând cu ora 19.00, concerte în aer liber în cadrul „Serilor de Operă și Balet pe Esplanadă”.

Printre stele și miros de flori, ariile își vor spune povestea, duetele vor încânta spectatorii, iar coregrafiile vor transmite vibrații de basm. După cum v-am obișnuit până acum, fiecare seară este unică prin concept și propune publicului o temă diferită.

Joi, 3 septembrie 2020, începând cu ora 19.00, va avea loc spectacolul Canzonetta unei nopți de vară. Canzonetta este unul din cele mai plăcute stiluri muzicale, care încântă întreaga lume de mai bine de 500 de ani.

Sâmbătă, 5 septembrie 2020, de la ora 19.00, pe esplanadă este programată Carmina Burana de Carl Orff. Sursa de inspirație a acestei creații o constituie cântecele şi poeziile în latină medievală și germana Evului Mediu, dintr-un manuscris din secolul XIII, păstrate în mănăstiri benedictine și editate de către J. A. Schmeller.

Accesul la concerte se va realiza cu o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Operei Naționale București și online, de pe http://tickets.operanb.ro/.

Regulamentul „Seri de Operă și Balet pe Esplanadă” poate fi consultat în link-ul următor: http://operanb.ro/regulament-seri-de-opera-si-balet-pe-esplanada/.

Sponsor oficial: Enel România

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comercială Română, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Sansha

Parteneri media: Europa FM, TVR, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Ziare.com, Business24, Ziarul Metropolis,  Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei.

 Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.