Știri: „Otello” de Giuseppe Verdi, transmisă online de Opera Națională București (5 februarie 2021)

82
Afis Otello ONB

logo rubrica musica leviathan.roOpera Națională București va transmite online spectacolul de operă Otello de Giuseppe Verdi, vineri, 5 februarie 2021 începând cu ora 19.00, pentru a marca 134 de ani de la premiera mondială, în cadrul proiectului intitulat #DordeONB. 

Spectacolul va fi transmis online, iar biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 24 de ore.

Creația verdiană a reprezentat prin excelență o împletire perfectă a artei dramatice cu muzica. De-a lungul secolelor, Otello s-a dovedit a fi o capodoperă care s-a evidențiat nu doar prin simbolurile filosofice, ci și prin trăirile tulburătoare și puternice ale personajelor, din punct de vedere teatral.
Verdi demonstrează cu Otello că numai pe un libret bun se poate realiza o muzică bună, ajungând să declare că „dacă nu mi-ar fi teamă că devin utopic, aș fi tentat să afirm că pentru a obține perfecțiunea posibilă a unei opere muzicale, ar trebui ca același om să fie autorul și al versurilor și al muzicii.” Concluzia unanimă era că niciodată Shakespeare nu a avut vreun comentator mai demn decât Verdi. Onoare, iubire, putere, gelozie, ură, răzbunare sunt teme majore din piesele lui Shakespeare şi teme preluate în operele lui Giuseppe Verdi.
Regizorul Giancarlo del Monaco, despre montarea de pe scena Operei Nationale Bucuresti: „Este necesar să povestim situații umane, situații foarte dificile, complicate, ca gelozia, rasismul, răul, binele… Spre exemplu, răul și binele se confruntă în această operă între Desdemona și Jago, de acord? Otello este o victimă, o victimă a răului; chiar și Desdemona este o victimă a răului, dar confruntarea dintre bine și rău este reprezentată de Jago-Desdemona. În această confruntare, eu vreau să centrez atenția publicului pe acțiunea scenică și pe dramă, mai mult, pe psiho-drama acestei povești.”

Sponsor oficial: Enel România

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comercială Română, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România,
Romantic FM, Radio Seven, Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul
Metropolis, News București, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei

Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București

1 COMENTARIU

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.