Știri: Participare românească la Târgul Internațional ”Lumea Cărții” Praga 2019 (10 și 11 mai)

28

logo carte rubrica leviathan.roÎn perioada 9 – 12 mai 2019 se se desfăşoară la Praga cea de-a XXV-a ediţie a Târgului de Carte şi Festivalului Internaţional ”Lumea Cărţii” de la Praga. Evenimentul are loc în incinta Palatului Expoziţional Holešovice, găzduind anual peste 50.000 de vizitatori şi aproximativ 50 de expozanţi străini.

Tema ediţiei din acest an este: Memorie şi amintiri, invitate de onoare fiind ţările Americii Latine.

Ţinând cont de proximitatea geografică şi de relaţiile culturale excepţionale dintre România şi Cehia, ţara noastră este prezentă în mod tradiţional la manifestare cu un stand organizat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Praga şi Centrul Naţional al Cărţii, în cadrul căruia vor avea loc lecturi publice, întâlniri cu scriitorii români, prezentări de carte şi dezbateri.

Invitaţii Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale la ediţia din acest an a Târgului ”Lumea Cărţii” de la Praga sunt scriitorii români Dan Coman, Dan Lungu şi Florina Iliş.

Evenimentele vor fi transpuse pentru public în limba cehă de către traducătoarea Jitka Lukešová şi profesoarele de limba şi literatură română de la Universitatea Carolină din Praga, Jarmila Horáková şi Libuše Valentová.

Programul evenimentelor românești la Târgul de Carte ”Lumea Cărții” Praga 2019:

Vineri, 10 mai, ora 18.00, Standul României:

Dan Coman, lectură din traducerea în limba cehă a poemelor sale. Moderare și traducere: Jitka Lukešová. Participă la discuție: Florina Iliș, Dan Lungu.

Sâmbătă, 11 mai, ora 12.00, Standul României

Dan Lungu, prezentare în limbă cehă a romanului ”Pâlpâiri”. Moderare și traducere: Jarmila Horáková

Ora 14.00, Standul României:

Florina Iliș, lectură și dezbatere pe baza romanului ”Cartea numerilor”. Moderare și traducere: Libuše Valentová

Ora 15.00, Standul României:

Întâlnire a autorilor români cu editori și cititori din Cehia. Participă: Florina Iliș, Dan Lungu, Dan Coman.

Evenimentele sunt organizate de către Ministerul Culturii și Identității Naționale în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Praga.

Vezi și: Doi laureați ai Premiului Nobel pentru literatură la Târgul Internațional ”Lumea cărții” de la Praga (9 – 12 mai 2019) 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.