Știri: „Pasărea Măiastră” revine la Teatrul „Gulliver” din Galați (7 martie 2021)

18
Sursa foto: Teatrul „Gulliver”
Sursa foto: Teatrul „Gulliver”

La un an de la premieră, Pasărea Măiastră revine la Teatrul „Gulliver” din Galați, aducând la viață puterea magiei inepuizabile dumincă, 7 martie, de la ora 10.30.

Un spectacol emoțional, surprinzător și impresionant sub toate aspectele, Pasărea Măiastră reprezintă esența zborului și aspirația spre perfecțiune și absolut.

Pornind de la filonul mitologic românesc, spectacolul Pasărea Măiastră retranscrie povestea fermecatei creaturi mistice într-un altfel de registru, într-un nou ritm, depășind, astfel limitele de vârstă, spațiu și timp.

Povestea celor trei fii de împărat care caută să dobândească secretul desăvârșirii regatului și izbăvirea neamului este recreată prin intermediul mișcării scenice, a mecanismelor comice, perfect dozate cu elemente de dans contemporan și artă teatrală ce depășesc granițele și rigorile tradiționale.

Drumul inițiatic al mezinului prinț, lupta cu forțele potrivnice, descoperirea dragostei și biruința binelui revelează chintesența poveștii. Iar mesajul este la fel viu și valoros: nevoia de desăvârșire, scânteia unui nou zbor, dragostea care transcende totul, dar și simțul datoriei, al cinstei, bunătății și demnității.

Abordarea regizorală inedită a lui Ștefan Lupu, completată de scenografia Andei Pop, creează un univers complex și complet în care dansul contemporan, teatrul de animație, comicul fuzionează perfect pentru un preaplin de emoție adus spectatorului.

Totodată, spectacolul se distinge prin fantezia coregrafiei, extravaganța costumelor, originalitatea machiajului, intensitatea artsitică și, nu în ultimul rând, prin muzica vibrantă creată de Mihai Dobre și impresionantele efecte speciale de lumini și proiecție realizate de Hybrid Lab.

Strălucirea spectacolului și vivacitatea scenică sunt admirabil ilustrate prin pasiunea și entuziasmul echipei artistice a Teatrului „Gulliver”, compusă din: Adina Ariton, Elena Anghel, Ciprian Brașoveanu, Andrei Ciugulea, Gina Geru, Elena Marin, Nicoleta Miru, Ramona Păuc, Eduard Șișu, Valeria Taban, Cosmin Cosma, Vlad Volf.

Pasărea Măiastră este o reprezentație formidabilă, ce stă sub semnul inovației și distincției sub toate formele.

Biletele pentru spectacol se pot achiziționa online, accesând link-ul http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau www.teatrul-gulliver.ro, secţiunea PROGRAM – Cumpără bilete online. De asemenea, acestea se pot procura şi de la sediul teatrului, înainte de începerea reprezentației, în limita locurilor disponibile. Preţul biletelor este de 12 lei pentru copii şi 15 lei pentru adulţi. Conducerea Teatrului „Gulliver” reamintește spectatorilor că au fost întreprinse toate demersurile necesare și au fost luate măsurile sanitare pentru desfășurarea în condiții de siguranță a tuturor reprezentațiilor.

Comunicat al Teatrului „Gulliver” din Galați

Arhiva Teatrul Gulliver Galați

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.