Știri: Pasiune și dramă pe scena Operei: „Carmen”, „Nabucco”, „Raymonda”, „La Traviata” și „Tosca” în noiembrie 2023 la ONB

14
„Nabucco”. Sursa foto: ONB
„Nabucco”. Sursa foto: ONB

logo rubrica musica leviathan.roCea de-a treia săptămână a lunii noiembrie aduce pe scena operei bucureștene patru titluri de operă: Carmen de Bizet, Nabucco de Verdi, La Traviata de Verdi, Tosca de Puccini și unul de balet: Raymonda de Glazunov.

Miercuri, 15 noiembrie, ora 18.30, publicul este așteptat la spectacolul de operă Carmen de Georges Bizet, sub bagheta dirijorală a lui Vlad Conta. Acțiunea operei are loc în Sevilla, și se concentrează pe povestea de dragoste dintre Don José, un militar spaniol, și Carmen, o femeie seducătoare si independentă. Aceasta atrage atenția lui Don José, însă, pe măsură ce relația lor se dezvoltă, Don José își pierde treptat controlul și începe să se afunde într-o spirală de gelozie și violență ce duce la un final tragic. Spectacolul Carmen este o experiență artistică impresionantă, oferind publicului o combinație de muzică desăvârșită, interpretări vocale de excepție și un decor ce evocă atmosfera pasională a Spaniei.

Joi, 16 noiembrie, ora 18.30, Opera Națională București prezintă spectacolul de operă Nabucco de Giuseppe Verdi, sub bagheta dirijorală a lui Ethan Schmeisser. Capodopera lui Giuseppe Verdi a fost compusă în 1842 și este considerată una dintre cele mai importante lucrări ale sale. Această operă impresionează prin muzica sa pasionantă si prin temele puternice și dramatice. Acțiunea operei este plasată în Babilon și este o poveste complexă despre putere, iubire, credință și opresiune. Muzica din Nabucco a fost apreciată în primul rand pentru corurile sale impresionante, cum ar fi celebrul „Va, pensiero”, care a devenit un simbol al unității și speranței în fața opresiunii. Aria lui Abigaille, „Anch’io dischiuso un giorno”, este un alt moment puternic și emoțional. Verdi a creat o partitură bogată și complexă, care subliniază tensiunea dramatică a poveștii.

Vineri, 17 noiembrie, ora 18.30, aducem în prim-plan baletul Raymonda de Alexander Glazunov, sub bagheta dirijorală a lui Iurie Florea. Acțiunea baletului are loc în Evreux, Franța, și se concentrează pe povestea unei tinere nobile, Raymonda, care se pregătește să se căsătorească cu Jean de Brienne. Însă această poveste de dragoste este pusă la încercare când un cavaler misterios, Abderakhman, încearcă să o cucerească pe Raymonda și să o răpească de la propria nuntă. Baletul explorează teme precum loialitatea, onoarea și dragostea adevărată într-un cadru romantic, medieval.

Duminică, 19 noiembrie, ora 18.30, vă prezentăm spectacolul de operă Tosca de Giacomo Puccini. Opera este povestea Floriei Tosca, o cântăreață de operă, a lui Mario Cavaradossi, artist și iubitul ei, și a baronului Scarpia, șeful poliției din Roma, un personaj malefic obsedat de Tosca. În centrul acțiunii sunt lupta pentru putere, loialitatea și dragostea dintre cei trei protagoniști. Într-o serie de evenimente dramatice, Scarpia încearcă să-i forțeze mâna protagonistei, folosindu-l pe Cavaradossi ca monedă de schimb, ceea ce duce la un final tragic.

Muzica lui Puccini din Tosca are în centru arii celebre precum „Vissi d’arte” (Tosca) și „E lucevan le stelle” (Cavaradossi), care transmit profunzimea și intensitatea emoțiilor personajelor. Compozitorul a creat o muzică menită să amplifice dramatismul poveștii și să ofere momente de frumusețe și tensiune dramatică.

Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, BCR

Parteneri: Pop Cola, Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Băneasa Shopping City, Sansha

Parteneri media: Europa FM, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Kanal D, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, QuickNews, CursDeGuvernare, Mediatrust.

Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.