Știri: „PHOENIX 2021. Între rugă și renaștere” și „Magazinul de păpuși”, pe scena Operei Naționale București (29, 30 iunie 2021)

35
spectacole copii onb

logo rubrica musica leviathan.roVă așteptăm în această săptămână, în Sala Mare de spectacole, cu titluri pentru copii din repertoriul actual. PHOENIX 2021. Între rugă și renaștere și Magazinul de păpuși sunt propunerile noastre pentru două seri printre poveștile copilăriei pe acorduri muzicale.

Marți, 29 iunie, începând cu ora 18.30, Opera Națională București prezintă spectacolul PHOENIX 2021. Între rugă și renaștere, o reîntoarcere prin cântec spre valorile reale ale vieții și zborul lor către frumos, pentru că, așa cum spunea Friedrich Nietzsche, „fără muzică, viața ar fi o greșeală”. La realizarea spectacolului participă corul de copii al Operei Naționale București și invitații săi, tineri artiști actuali sau foști membri ai corului, care împreună se reunesc în această mare familie muzicală, la nașterea unui spectacol de suflet. Participă: Aida Pascu Alexandru Costea, Arinna Florea, Stefania Cristea, Eva Margina-Mileah, Ioana Tomescu, Petru Cioaca și Damian Vlad. Actorii Victoria Radu și Tudor Morgovan vor completa mesajul muzical.

Miercuri, 30 iunie, începând cu ora 18.30, Opera Națională București prezintă spectacolul pentru copii Magazinul de păpuși. Studioul de Balet pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București a fost înființat în anul 1982 de către Magdalena Rovinescu. Școala de balet pentru copii funcționează de atunci fără întrerupere. Condus artistic de fosta prim-balerină a Operei Naționale București, Studioul de Balet  și-a propus și a reușit să descopere și să promoveze tinere talente care poartă faima baletului românesc în întreaga lume.

Viitorii balerini sunt selecționați și repartizați în clase de balet specializate în dans clasic, de caracter, modern și contemporan. În fiecare an, munca lor este aplaudată și recunoscută în spectacolul devenit deja tradițional Magazinul de păpuși.

Magdalena Rovinescu despre Studioul de Balet pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București: „Elevii mei îmi mențin dorința de a dansa și mă fac ca uneori să mă simt… copil. Studioul de Balet își propune să atragă copii și tinerii spre artă, promovează simțul estetic și educă într-o manieră modernă și eficientă caracterele tinerilor.”

Sensibilă și severă, Magdalena Rovinescu îi învață pe copii să se miște cu eleganță, să asculte muzica de balet, să aibă o ținută dreaptă și frumoasă, să-și disciplineze pașii, să iubească muzica și dansul, într-un cuvânt să contribuie la educația artistică și la conturarea unei personalități de excepție.

Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Pentru a ne bucura în siguranță de fiecare spectacol, reprezentațiile au fost adaptate, pentru a respecta normele oficiale în vigoare. Vă reamintim că purtarea măștii este obligatorie, se va respecta distanțarea socială, iar spectacolul nu are pauză. Accesul în sala de spectacole se va realiza cu o oră înainte de a începe reprezentația, în baza biletului (fizic sau electronic). Pentru a participa la spectacolele Operei Naționale București vaccinarea și testarea nu sunt obligatorii.

Sponsor oficial: Enel România

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comercială Română, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România,
Romantic FM, Radio Seven, Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul
Metropolis, News București, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro

Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.