A început vacanţa „Nino Nino”

98
Imagine din spectacolul „Speranța Nino Nino”, Brăila, 5 iunie 2021
Imagine din spectacolul „Speranța Nino Nino”, Brăila, 5 iunie 2021

logo zambetul uneste articoleSă ne lămurim cum vine asta. Vacanţa poartă numele „Nino Nino” sau „Nino Nino” a luat vacanţă? Este simplu de înţeles.

Evident, copiii din grup au luat vacanţă de la cursurile şcolare, dar vacanţă de la „Nino Nino” niciodată. Şi atunci, mergem pe prima variantă şi anume că, începând cu data de 2 iulie 2021, la ora 16.00, membrii grupului se vor întâlni cu mulţi alţi copii înscrişi la „Clubul de Vacanţă” pe toată perioada vacanţei, într-un atelier de lucru numit Atelierul Nino Nino, activitate organizată de Biblioteca Judeţeană ,,Panait Istrati” Brăila, unde sunt cuprinse multe ateliere de lucru speciale pentru toţi copiii brăileni.logo bibl jud braila

Înainte de a vă explicăm ce şi cum e cu aceste ateliere, trebuie să subliniem încă odată ecoul succesului spectacolului Speranţa Nino Nino, care nu s-a stins nici acum. Spectacolul a fost însoţit de lansarea cărţii Nino Nino” şi poveştile copilăriei (Editura Leviathan, 2021), carte scrisă şi ilustrată de copiii din acest grup. Menţionăm că s-au tipărit 120 de exemplare şi toate s-au epuizat.

Veniturile obţinute din vânzarea cărţilor vor avea ca ţintă organizarea unei excursii de o zi la Iaşi pentru toţi copiii din grup. În funcţie de sincronizarea participării copiilor la această excursie, cât şi de completarea sumei necesare acoperirii cheltuielilor, sperăm ca pe data de 7 august 2021 să „zburăm” spre Iaşi.

Aşa cum v-am promis, vă prezentăm în acest articol filmul spectacolului prezentat în totalitate într-un videoclip.

De asemenea, marţi, 29 iunie 2021, ora 16.30, va avea loc la biblioteca judeţeană, festivitatea de premiere a copiilor premiaţi la Concursul Naţional Vreau să devin reporter”, concurs organizat de Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă în colaborare cu Asociaţia Culturală Leviathan.

concurs vreau sa devin reporter

clubul de vacanta braila bibl judeteana

La festivitate vor participa elevii brăileni premiaţi la acest concurs, părinţi, bunici, cadre didactice, cât şi grupul artistic „Nino Nino”. Acest eveniment va fi transmis live pe Facebook, iar pe ceilalţi premianţi din ţară îi vom întâlni online pe platforma Zoom.

Mulțumim doamnelor Gina Bahor, Liliana Nistor şi Teodora Soare, pentru obiectiva jurizare a acestui concurs, cât şi celor doi coordonatori ai concursului, Doiniţa Mihaela Stanciu, bibliotecar şi Lică Barbu, prozator.

Să revenim la copiii noştri.

Atelierul de vacanţă „Nino Nino” cuprinde multe teme cultural-educative cum ar fi Arta de a scrie, Arta de a citi, Arta de a desena, reportaje în cadrul rubricii Eu, tu şi Brăila, teste de aptitudini artistice şi alte provocări interesante pe care le vor născoci copiii participanţi şi Lică Barbu, coordonatorul acestui atelier.

Activităţile vor avea loc în fiecare vineri la ora 16.00 şi uneori sâmbăta sau duminica cu ateliere de teren pe teme de reportaj, desen după natură, donaţii de cărţi etc.

Vă aşteptăm cu drag, minunaţi copii!

Şi nu uitaţi, „Zâmbetul uneşte”!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

https://www.youtube.com/channel/UCmkAUJKMxL4VjfZyjcIPkhA

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

zambetul uneste

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.