Știri: Pianista Adela Liculescu debutează la Musikverein (26 aprilie 2018, Viena)

461
Adela Liculescu. Foto Nancy Horowitz
Adela Liculescu. Foto: Nancy Horowitz

logo rubrica musica leviathan.roPianista Adela Liculescu debutează la Musikverein cu un recital susţinut joi, 26 aprilie 2018, începând cu ora 20.00, în Gläserner Saal/Magna Auditorium. Programul cuprinde lucrări de Ludwig van Beethoven, Franz Liszt, Franz Schubert și Maurice Ravel. Evenimentul face parte din seria ”Tasten.Lauf” a Musikverein Viena, care cuprinde anual patru recitaluri de debut susţinute de tineri pianiști, invitaţi în urma premiilor obţinute la concursuri internaționale. Institutul Cultural Român de la Viena sprijină proiectul în calitate de partener de promovare.

Adela Liculescu este câștigătoarea Concursului ”Prix du Piano” de la Berna (februarie 2018), un concurs unic în lume: anual, numai patru pianiști sunt selecționați dintre sute de aplicanți și invitați să susțină un concert la Kursaal Berna, iar la sfârșitul serii, publicul prezent în sală votează câștigătorul.

Pe 2 mai 2018, pianista va interpreta Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră, în Mi bemol major, ”Imperialul” de Beethoven la Filarmonica din Sankt Petersburg împreună cu Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Sankt Petersburg.

Adela Liculescu este absolventă a Liceului de Artă ”Marin Sorescu” din Craiova, unde a studiat pianul sub îndrumarea profesoarei Mariana Ilie şi a maestrului Mihai Ungureanu. În prezent este studentă a Universităţii de Muzică şi Artele Spectacolului din Viena, sub coordonarea profesorului Martin Hughes. În 2017, Adela a câștigat premiul I la cele două concursuri internaționale ”Brahms” existente – la Pörtschach (Austria) a câștigat de asemenea și premiul publicului, acordat după concertul de gală unui câștigător al secțiunilor concursului (pian/vioară/violă/violoncel/canto), iar în Detmold (Germania) a câștigat premii speciale, constând într-o înregistrare profesională de CD în Konzerthaus Detmold, precum și concerte în Germania. Tot în 2017, a câștigat Premiul Yamaha Austria și a devenit prin concurs bursieră a fundației elvețiene Thyll-Dürr. În noiembrie 2015 pianista a câştigat premiul I la Concursul Bösendorfer din Viena, unde în etapa finală a interpretat Concertul nr. 2 de Beethoven împreună cu Orchestra de Cameră din Viena și dirijorul Stefan Vladar, la Musik Theater Schönbrunn. Adela a susținut recitaluri și concerte cu orchestră la filarmonicile din Berlin și München, Ateneul Român București, St. Martin-in-the-Fields Londra, Imperial Viena, Bösendorfer Saal în Mozart Haus Viena.

Mai multe informaţii despre activitatea Adelei Liculescu găsiţi aici:
www.adelaliculescu.com
https://www.facebook.com/Adela.Liculescu.Pianist/

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.