Știri: Casa Tradițională Turcească, ediția a V-a (27 aprilie 2018)

490
Casa tradițională turcească urfet sachir

Uniunea Democrată Turcă din România, Filiala Cobadin organizează evenimentul ”Casa Tradițională Turcească”, ediția a V-a, care va avea loc vineri, 27 aprilie 2018, ora 11.00 la Terasa ”Udrişte” din localitatea Cobadin, județul Constanța.

Evenimentul se va desfășura în baza proiectului cu același nume, având ca obiective:

  • ”familiarizarea cu aspecte ale culturii și civilizației turce, cunoașterea valorilor culturii turce din care facem parte, prin origini, prin tradiție și mentalitate, prin educația în familie și comunitate;
  • îndemnarea elevilor la adoptarea unui comportament responsabil și protejarea mediului înconjurător;
  • petrecerea timpului într-o formă atractivă și plăcută.”

Proiectul are ca țintă elevii din învățământul gimnazial, părinții, cadrele didactice, instituții partenere la proiect și vizează cunoașterea și menținerea valorilor culturale turcești, asigurarea continuității tradițiilor și obiceiurilor poporului turc.

În derularea proiectului vor fi utilizate, ca resurse materiale, machete de case din material reciclabil, aparate foto și alte materiale consumabile.

La final, vor fi decernate premii, diplome de merit, diplome de participare și, nu în ultimul rând, participanții la proiect se vor bucura de aplauzele și aprecierile invitaților și ale publicului.

Să le urăm mult succes!

Urfet Șachir

Vezi arhiva rubricii Traditiones de Urfet Șachir

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.