Știri: Poetul Horia Bădescu la ”Festivalul civilizaţiilor”, organizat la Paris de către Institutul Național de Limbi și Civilizație Orientală din Franța (31 martie 2017)

667
Inalco Identitati - Identites Identities Paris 2017

Vineri, 31 martie 2017, de la ora 10.00, în Auditoriul Institutului Național de Limbi și Civilizație Orientală din Paris – INALCO (65, rue de Grands Moulins, 75013) va avea loc o masă rotundă intitulată Poezia între două limbi, în cadrul căreia va participa și poetul român Horia Bădescu. În cadrul manifestării, inițiate de către lect. dr. Nicolas Tabuteau cu scopul de a revaloriza dimensiunea poeziei și de a crea un liant între culturi și societăți, vor mai participa poeții Joelle Naim (Tunisia), Kamel Ghali (Tunisia), Oumar Azerradj (Algeria) şi Salah al Hamdani (Irak). Evenimentul este parte integrantă a Festivalului civilizațiilor este un proiect transdisciplinar de conferințe, dezbateri, proiecții și creații artistice organizat anual de INALCO. Tematica ediției din 2017 este „Identităţi„.

Horia BădescuPoet, prozator și eseist, Horia Bădescu a debutat ca poet în anul 1964, în revista Tribuna. A fost redactor la  Studioul Teritorial de Radio din Cluj, iar din 1987 director al Teatrului Național din Cluj. După 1990 a fost director al Studioului Teritorial de Radio din Cluj, apoi director al Centrului Cultural Român de la Paris și atașat cultural la Ambasada României în Republica Franceză. În 2004 a fost distins cu Ordinul Național “Meritul Cultural” în grad de Comandor.

Activitatea sa literară este extrem de bogată, iar lucrările sale au fost traduse și publicate în reviste literare din Franța, Belgia, Spania, SUA, Canada, Rusia, India, Bulgaria, Italia, Macedonia, Armenia, Vietnam sau Peru.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.