Știri: Povestea singurului supraviețuitor al unei deportări din august 1944 (22 ianuarie 2020, Zalău)

94
Lagărul de exterminare Auschwitz-Birkenau
Lagărul de exterminare Auschwitz-Birkenau

Muzeul Holocaustului împreună cu Teatrul Nomad, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Casa Municipală de Cultură Zalău, în parteneriat cu Tarbut Sighet Foundation și Mario Dance Atelier prezintă piesa de teatru Curajul mamei mele de Georg Tabori la Casa Municipală de Cultură Zalău,  miercuri, 22 ianuarie 2020, ora 19.00. Traducere de Victor Scoradeț. Cu: Matei Rotaru (Teatrul Național din Cluj) și Diana Ioana-Licu (Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” din Arad). Regia: Chris M. Nedeea. Set design: Maria Chirilă. Lumini: Jenel Moldovan. Video: Radu Daniel.

Piesa de teatru este programată în deschiderea activităților cultural educaționale premergătoare Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului (27 ianuarie) și a celor 75 de ani de la eliberarea lagărului Auschwitz-Birkenau.

Istoria e nedreaptă cu biografiile mici, nu însă și Teatrul. El poate să le preia și să le redimensioneze metaforic, conferindu-le anvergură istorică. Holocaustul ca ”poveste personală” este tema propusă de celebrul dramaturg Georg Tabori. Povestea singurului supraviețuitor al unei deportări din august 1944, Budapesta: din 4000 de persoane, doar o femeie reușește să se întoarcă din brațele morții, să iasă din fumul ce plutea greu deasupra Auschwitz-ului.

Totodată, Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord aniversează 15 ani de activitate educațională neîntreruptă.

Prețul unui bilet este de 25 de lei, pensionarii şi elevii beneficiind de un bilet gratuit la fiecare bilet achiziționat.

1 COMENTARIU

  1. Citat: „teatrul poate să preia biografiile mici și să le redimensioneze metaforic, conferindu-le anvergură istorică.”
    Aceasta se intampla si in massmedia de 75 de ani. Numai aceasta se intampla – redimensionare.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.